201610.18
0

Zvezdniki SBK podpisali Akrapovičeve izpuhe iz omejene serije za spletno dražbo

Podjetje Akrapovič je na nedavni dirki WorldSBK v francoskem Magny-Coursu podarilo pet izpuhov iz omejene serije za spletno dražbo, na kateri se zbirajo sredstva v dobrodelne namene. Vseh pet izpuhov nosi ekskluziven podpis izbranih zvezdnikov WorldSBK.

Ustanovitelj in lastnik podjetja Igor Akrapovič se je udeležil dirkaškega vikenda v Franciji, kjer je med dogodkom Paddock Show te unikatne izpuhe na odru tudi uradno predal. Pri tem sta se mu na odru pridružila zmagovalec prvenstva WorldSBK leta 2015 in trenutni vodilni v prvenstvu Jonathan Rea iz ekipe Kawasaki Racing Team ter njegov moštveni kolega in nekdanji svetovni prvak Tom Sykes, ki sta podpisala izpuha Slip-On Line iz titana za Kawasaki Ninjo ZX-10R. Tam je bil tudi dvakratni zmagovalec dirke v Magny-Coursu Chaz Davies iz ekipe Aruba.it Racing – Ducati Team, ki je prispeval podpis za izpušni sistem za Ducati Multistrado 1200. Sylvain Guintoli iz ekipe Pata Yamaha Official WorldSBK Team, ki je postal svetovni prvak v razredu Superbike leta 2014, je podpisal različico izpuha za Yamaho YZF-R1, Markus Reiterberger iz ekipe Althea BMW Racing Team pa je s svojim avtogramom opremil ekskluzivni izpuh za BMW S 1000 RR.

Pri Akrapoviču so te izpuhe izdelali v sklopu posebne omejene izdaje 25 izpušnih sistemov Slip-On Line, s katero so obeležili 25. obletnico delovanja. Izbranih pet redkih primerkov je podjetje doniralo v sodelovanju s partnerskimi ekipami iz prvenstva WorldSBK. Preden pa so jih izročili organizaciji CharityStars, jih je podpisalo pet zvezdnikov omenjenega prvenstva. CharityStars bo podarjene izpuhe prodala na spletni dražbi, s čimer bodo zbrali pomembna sredstva za uradno Dornino dobrodelno organizacijo v prvenstvu WorldSBK, fundacijo Fondazione Telethon (www.telethon.it), ki se ukvarja s financiranjem raziskav, ki pomagajo odkriti zdravila za redke genetske bolezni.

Izpuhi Slip-On Line vključujejo dušilec iz ultralahkega titana, prebarvanega s črno barvo, vsi pa so opremljeni z unikatnim podpisom. Imajo vgraviran poseben Akrapovičev logotip, oblikovan ob 25. obletnici podjetja, ter identifikacijsko številko, ki pove, za kateri izpuh točno gre, in ki potrjuje redkost vsakega izpuha. To so pravi zbirateljski kosi, imajo pa tudi homologaciji ES in ECE, zato jih lahko dobitniki namestijo na svoj motocikel in jih razkazujejo svetu. Prevlečeni so s posebnim nanopremazom, ki zagotavlja, da po uporabi ostanejo kot novi – se pravi, »če« bodo sploh kdaj uporabljeni. Ker gre dejansko za izjemno redke primerke, jih bodo novi lastniki doma najverjetneje prej razstavili kot umetnino – kar vsekakor tudi so.

Če želite priti do enega – ali več – teh ekskluzivnih Akrapovičevih izpuhov, spremljajte Akrapovičeve novice in izvedeli boste, kdaj in kako lahko zanje licitirate na Charitystars ter Akrapoviču in njegovim partnerjem iz WSBK pomagate pri zbiranju dragocenih sredstev za dobrodelne namene.