201509.21
0

Znani so spletni prvaki 2015

WEBSI dan, Simpozij o digitalnih komunikacijah, se je zaključil s podelitvijo prestižnih WEBSI nagrad, med nagrajenci pa sta tudi podjetji Av Studio in Creatim Ržišnik Perc.

V petek, 11. septembra, je na WEBSI dnevu na gradu Fužine okoli 150 udeležencev prisluhnilo 18 strokovnjakom s področja digitalnega komuniciranja, oglaševanja in medijev. Simpoziju je sledila podelitev nagrad digitalnim presežkom Slovenije, ki jih je izmed 98 prijavljenih projektov izbrala 54-članska poslovna in strokovna žirija.  Na večerni podelitvi prestižnih nagrad WEBSI Spletni prvaki je naziv generalnega spletnega prvaka prejel projekt Mojaizbira.si Centra Republike Slovenije za poklicno izobraževanje in agencije ENKI, ki je hkrati zmagovalec znotraj kategorije posebnih digitalnih projektov. Naj digitalna agencija  je Renderspace, naj digitalna kampanja pa projekt Twingospodične podjetja Renault Nissan Slovenija in agencije Mediodrom, ki je hkrati prejemnik nagrade v kategoriji družbenih omrežij ter eden izmed treh zmagovalcev ljudstva. Prvo mesto si je namreč delil z Medijskim portalom Vse bo v redu Zavarovalnice Triglav in spletno stranjo natureta.si podjetja Eta Kamnik in agencije digiGRAL. V vzporednem tekmovanju je z najboljšo uporabniško izkušnjo, oblikovanjem in uredništvom slavila agencija ENKI.

Med družbenimi omrežji slavi Itak moč besed podjetja Telekom Slovenije in blagovne znamke za mlade Itak ter agencije Pristop. Najbolj inovativen digitalen projekt je S. P. Izračun – Z nami podjetništvo ni bavbav podjetja Part3, Računalniške storitve in svetovanje, Gašper Parte, s.p.. Med javnimi in nevladnimi organizacijami (NVO-ji) slavi projekt Cevko.si javnega podjetja Vodovod-Kanalizacija in agencije ENKI. Med mediji so najboljši na Delu z Delodata, med mobilnimi aplikacijami pa MG moments – mobilna aplikacija podjetja Atlantic Grupa in agencije Renderspace. V kategoriji spletnih trgovin je bila zmagovalna spletna trgovina podjetja Si.mobil in agencije Parsek. Adriatic Slovenica in agencija Parsek sta prejela nagrado za najboljšo poslovno spletno stran za spletno mesto WIZ.SI. Drugo mesto za najboljšo poslovno spletno stran pa je zasedla spletna stran podjetja Europlus, Europlus d. o. o. in agencija Creatim Ržišnik Perc.

V kategoriji turizem in prosti čas je zmagovalka spletna stran Visit Vrhnika Zavoda Ivana Cankarja za kulturo, šport in turizem Vrhnika in agencije Av Studio. Tretje mesto v omenjeni kategoriji je zasedel turistični portal za destinacijo Srce Slovenije Razvojnega centra Srca Slovenije, d. o. o. in agencije Creatim Ržišnik Perc.

Več o dogodku ter zmagovalcih si lahko ogledate na www.websi.si.

Websi - AvStudio

Fotografija: Zmagovalna ekipa Av Studia in Zavoda Ivana Cankarja Vrhnika v kategoriji turizem in prosti čas, Websi spletni prvaki 2015