201609.16
0

Znana je regijska gazela Gorenjske

Družba Dnevnik je 15. septembra 2016 razglasila gorenjsko gazelo, ki je drugi finalist v izboru Gazela 2016. Gorenjska gazela  je letos vnovič postalo podjetje NiceLabel – Euro Plus, ki so ga že lani prepoznali za srebrno gazelo. V izboru, ki je včeraj potekal v Šolskem centru Kranj, pa sta bila med nominiranimi še jeseniški Damatech in podjetje Mebor iz Železnikov.

Medtem ko NiceLabel – Euro Plus deluje na področju računalniškega programiranja, sodita drugi dve podjetji med tradicionalno industrijo, saj se Damatech razvija v smeri specializacije na izdelke in razvoj storitev za orodjarsko industrijo, strojegradnjo in reciklažno industrijo, medtem ko družinsko podjetje Mebor izdeluje stroje za razrez lesa, ki jih prodajajo že v 50 držav sveta, vse od ZDA do Avstralije.Ustanovitelj in direktor podjetja Boris Mesec je zasnoval in izdelal prvo Meborjevo tračno žago že leta 1982.

Vsa tri podjetja ves čas iščejo ne le izkušene strokovnjake, pač pa vztrajno tudi mladi kader, ki ga nekatera že zdaj prepoznavajo tudi med dijaki Šolskega centra Kranj ter jim omogočajo opravljanje obvezne prakse.

Gazele, ki so ne le pogumne, inovativne in rastejo zelo dinamično s širitvijo na globalnih trgih, so tudi odlične zaposlovalke. Gorenjske gazele so namreč v zadnjih petih letih zaposlile 2017 ljudi. Na to je opozoril kranjski župan Boštjan Trilar, ki je vesel, da se je v zadnjem letu dni v Mestni občini Kranj na novo odprlo 774 delovnih mest, da se je brezposelnost, ki je najnižja v primerjavi z vsemi mestnimi občinami, znižala za 11 odstotkov in da je brezposelnost mladih pri njih najnižja v Sloveniji.

Tretji regijski izbor od šestih bo prihodnji četrtek v Šolskem centru Nova Gorica, kjer bodo razglasili gazelo primorsko-notranjske regije.

Vir: Dnevnik d.d.