201708.08
0

Zlata boniteta odličnosti AAA za Postojnsko jamo

Bonitetna ocena odličnosti predstavlja nadpovprečno bonitetno vrednost gospodarskih subjektov. Temelji na računovodskih izkazih subjektov za zadnje poslovno leto in napoveduje varnost poslovanja v naslednjih dvanajstih mesecih. Postojnska jama ni med vodilnimi samo zaradi vzpodbudnih ekonomskih rezultatov, ampak tudi zaradi dodane vrednosti njihovih zaposlenih.

Na letnem dogodku za nagrajence je kot eden od slavnostnih govorcev, Marjan Batagelj – predsednik uprave Postojnske jame, d. d. in predsednik združenja SBC  izpostavil filozofijo, ki Postojnsko jamo že leta drži na vrhu slovenskega podjetništva: »Od boljših se učimo, da jih prehitimo.« Ob tem ostaja tudi dejstvo, da nikoli ne želijo biti drugi in da jih vsak novi dosežek žene naprej, proti doseganju novih in višjih ciljev.

Le slaba četrtina slovenskih podjetij je prejela bonitetno odličnih, a predstavljajo več kot polovico slovenskega gospodarstva po sredstvih v upravljanju, ustvarjenih prihodkih in številu zaposlenih. Lani so najboljši ustvarili 51 milijard evrov celotnih prihodkov in 1,9 milijarde evrov čistega dobička ter v primerjavi s preostalim gospodarstvom dosegli višjo učinkovitost, dobičkonosnost in dolgoročno likvidnost. V Postojnski jami so ponosni, da že leta sodijo med najboljše.

Boniteta odličnosti

Fotografije: Bisnode Slovenija