201411.19
0

Z novim sistemom Sentinel se plovilo nadzoruje samo

Sentinel modul je preprost a prefinjen sistem, ki lastnikom plovil zagotavlja več varnosti, predvsem v daljših obdobjih mirovanja v marini. Novi sistem Sentinel s pomočjo senzorjev neprestano spremlja stanje plovila, v primeru nenadnih sprememb pa lastnika plovila opozori preko mobilne ali spletne aplikacije.

Sentinel je celovit sistem, kar pomeni, da paket vključuje tako spremljanje vdora vode, napetosti akumulatorja, odprtih vrat, temperature in vlage, gibanja oseb na plovilu kot vmesnik NMEA za nadzor motorja, globine idr. Sistem beleži prepluto pot, aktivirati je možno tudi sidrni alarm.

Senzorje in centralno enoto lahko namestite sami ali s pomočjo izbranega električarja v marini. Ko so senzorji razporejeni, napravo aktivirate preko aplikacije iOS, Android ali spletnega vmesnika. Mobilna aplikacija Sentinel omogoča dostop do podatkov v realnem času in vas s pomočjo alarmov opozarja o izrednih dogodkih in situacijah na vašem plovilu.

“Sentinel je bil zasnovan iz preprostega razloga – da bi lastnikom jaht in jadrnic ponudili dodaten nivo varnosti in pregled nad stanjem plovila – iz udobja svojega doma,” pravi Gregor Pipan, ki je idejo spremenil v uspešen tržni izdelek, namenjen vse hitreje rastočemu navtičnemu sektorju. Pod mentorstvom direktorja podjetja XLAB, skupaj z ekipo razvijalcev strojne in programske opreme, z izkušnjami s področja senzorjev in Interneta stvari, ki gradijo na varnosti in zanesljivosti svojih sistemov, so ustvarili produkt, s katerim se lastnik jahte ali jadrnice izogne nepotrebnim stroškom na plovilu ali opremi.

Sistem Sentinel je predstavljen na enem največjih sejmov navtične opreme METS 2014 v Amsterdamu, od 18. do 20. novembra.

Video Sentinel in več informacij dostopnih na: www.sentinel.hr