201411.05
0

Z Akrapovičevim izpuhom sanjski motocikel še boljši

Akrapovič je pred kratkim na salonu motociklov Intermot v Nemčiji prikazal novo študijo izpušnega sistema, ki je tako kot novi Kawasakijev model Ninja H2R z inovativnim pristopom temeljito razburkal motociklistično javnost. Novo Kawasakijevo cestno verzijo sanjskega motocikla s kompresijskim agregatom, model Ninja H2, bo na motociklističnem salonu EICMA v Milanu mogoče občudovati opremljeno z edinstveno Akrapovičevo serijsko izvedenko novega (r)evolucijskega izpušnega sistema linije Slip-On.

Na novo osmišljen izpušni sistem odlikuje popolnoma nova oblika dušilca, ki sledi obliki samega motocikla ter jo tvorijo v Akrapovičevi hišni maniri vrhunsko oblikovane cevi iz titana, karbonska zunanji plašč in zadnja kapa ter popolnoma nov nosilec, prav tako izdelan iz karbona. Takšen nov izpušni sistem je lahek in kot tak še dodatno prispeva k odličnim zmogljivostim motocikla. Prepoznavna oblika novega izpuha bo na začetku na voljo za Kawasakijev model Ninja H2, pozneje pa tudi za druge znamke motociklov.

Kawasaki Ninja

Foto: Akrapovič

Nov model Kawasakija Ninja H2 ima litrsko prostornino agregata s kompresijskim načinom delovanja in utegne kot tak spremeniti svet modernih superšportnih motociklov – zlasti zdaj, ko je opremljen z novim, osupljivim Akrapovičevim izpušnim sistemom. Kombinacijo obeh – Akrapovičev nov izpušni sistem in Kawasaki Ninja H2, na katerem je nameščen novi Akrapovičev izpušni sistem – bo mogoče občudovati na salonu EICMA v Milanu, med 6. in 9. novembrom, ter tako tudi v živo spoznati prihodnost superšportnega motociklizma.