201602.15
0

Plastika Skaza v Frankfurtu navdušila z Organkom

Plastika Skaza na najpomembnejšem sejmu potrošnih izdelkov na svetu, Ambiente v Frankfurtu, predstavlja svojo ponudbo barvitih izdelkov za dom pod sloganom »Think colourful« oziroma »Razmišljaj barvito«. Sejmi za podjetja niso le priložnost za preučevanje tržišča, ampak poslovna pot do novega uspeha. Tega se zavedajo tudi pri Plastiki Skaza, ki je k barvitim lončkom lastne blagovne znamke C! Cuisine, ki jih sedaj proizvajajo že v 25 različnih barvah, pridružila lončke v trendovskih pastelnih odtenkih. Ob tem ostajajo prijazni do okolja, saj jih izdelujejo iz naprednih biorazgradljivih materialov. Velik poudarek dajejo na recikliran material, ki je material prihodnosti. Pri njih z barvitostjo, modernostjo, dizajnom in ekološko proizvedenimi izdelki soustvarjajo svetovne trende na področju izdelovanja izdelkov iz plastike.

Poudarek pri dizajnerskih kuhinjskih izdelkih C!Cuisine bo v prihodnosti še bolj vključitev biorazgradljivih materialov, pa tudi nanomaterialov in antibakterijskih materialov. Na sejmu se kaže, da obiskovalce zanima linija izdelkov iz reciklatov, saj je kupcev, ki želijo v gospodinjstvu uporabljati okolju prijazne izdelke, vedno več.

V Frankfurtu je navdušil tudi napredni koš za biološke odpadke Bokashi Organico, ki je v Sloveniji bolj poznan kot Organko. Zavedanje o pomenu našega odnosa do okolja je čedalje večje in z njim tudi iskanje izdelkov, ki so okolju prijazni, kakovostni in seveda uporabni. Bokashi Organico je izdelek, ki združuje vse naštete lastnosti – po njegovi zaslugi je zelenjava na našem vrtu 100-odstotno ekološka, rože na okenskih policah in balkonih lepše cvetijo, kuhinjski odtok pa ni nikoli zamašen.

Povpraševanja na sejmu kažejo, da bodo v podjetju šli v še večji nabor izdelkov, ki spodbujajo lastno ekološko pridelavo hrane ter podpirajo življenjski slog ljubiteljev vrtnarjenja. »Razvijali bomo ne le novega Organka, ampak celo linijo izdelkov za vrtnarjenje, kot so recimo lopatke. Iz tega bomo sestavili zgodbo o ekološki ozaveščenosti in koristnosti kompostiranja. Podpiramo namreč življenjski slog ljubiteljev vrtnarjenja, ko lahko nadzoruješ, kaj je v zemlji, kjer gojiš svoje rastline,« ob tem razlaga direktorica Plastike Skaze Tanja Skaza.

Kljub konkurenci, ki je na tem področju velika, v Plastiki Skaza opažajo, da kupci iz leta v leto bolj zaupajo izdelkom, ki so oblikovani in izdelani v Sloveniji. »Prepričali smo jih s kakovostjo naših izdelkov, kar je izjemnega pomena za prihodnost in nadaljnjo usmeritev podjetja,« poudarja Tanja Skaza.

Sejem Ambiente več kot 134.000 strokovnim obiskovalcem iz več kot 150 držav ponuja najnovejše trende in inovacije oblikovanja. Lani je na omenjenem sejmu svoje novosti predstavilo 4814 razstavljavcev iz 95 držav.

Plastika Skaza

Fotografije: Plastika Skaza