201808.27
0

Vabilo na 3. SBC Akademijo

Prehod vodenja in lastništva v družinskih podjetjih je eden največjih izzivov s katerim se srečujejo podjetja. O tej temi se veliko govori, ko pa o tej temi spregovorijo podjetniki s prve roke, je to glas, ki ga je preprosto nujno slišati.

Na 3. SBC Akademiji bodo spregovorili samo najbolj kompetentni podjetniki, lastniki družinskih podjetij pa tudi tisti, ki kot podaljšana roka lastnikov uspešno vodijo družinska podjetja.

Razmišljali bodo:

  • ali je za uspešen razvoj družinskega podjetja nujen prenos lastništva na družinskega člana,
  • ali je prenos lastništva in vodenja nujno združiti v eni osebi,
  • kdaj je smiselno lastništvo obdržati v družini in vodenje prenesti na zunanjega managerja,
  • ali je otroke lastnikov potrebno vzgajati za prevzem lastništva, ali naj bo to njihova lastna izbira,
  • kdaj začeti planirati nasledstvo.

Pri prevzemanju družinskih podjetij so se kot zelo uspešne izkazale hčere podjetnikov. Kaj je tisto več, ki lahko kot ženske ponudijo podjetju nam bodo zaupale tri izjemno uspešne slovenske podjetnice, nastopile pa bodo članice SBC – Kluba slovenskih podjetnikov.

Ker pa je večina lastnikov slovenskih podjetij, ki so znaten razvoj dosegli v 90ih letih, v življenjskem obdobju, ko predajajo lastništvo in znanje ter vodenje, je nujno, da prav ti spregovorijo o nasledstvenih izzivih v naslednjih 10 letih.

3. podjetniški recept: Nasledstvo družinskega podjetja, če imate naslednika ali ne, bo 18.9.2018, od 13. do 17. ure potekal v Four Points by Sheraton Ljubljana Mons, Pot za Brdom 4, Ljubljana.

Več informacij in prijave na http://sbcakademija.si/.

Vljudno vabljeni!