201511.09
0

Vabilo za mlade člane – okrogla miza

Slovenian Business Club in Youth Slovenian Business Club tokrat vabita na okroglo mizo z vsebino »Problematika vstopa na nov trg«.

V četrtek, 12.11.2015, bosta od 16.30.ure dalje na Pravni fakulteti v Ljubljani  svoje izkušnje z mladimi delila g.Robert Grah (SG Automotive) in g.Franci Pliberšek (MIK Celje).

Dogodek bo povezoval g.Uroš Slak.

Roberta Graha je iz rodnega Slovenj Gradca po končanem študiju elektrotehnike pot zanesla na delo v Nemčijo, kjer je nabral mnogo izkušenj, po vrnitvi v domovino pa je takoj stopil na pot podjetništva. Danes uspešno vodi skupino SG Automotive, ki je svoje  inovativne rešitve za avtomobilsko industrijo začela nabirati pred več kot 18 leti. V tem času je z jasno vizijo postavila trdne temelje proizvodnje in razvoja visokokakovostnih svetil. Podjetje je danes eno najnaprednejših razvojnih centrov na področju tehnološko zahtevne LED-osvetlitve in narekuje usmeritve  svoje stroke ter dejavnost širi na nova področja, predvsem notranje osvetlitve in javne razsvetljave. Njihov proizvodni program je razdeljen v tri skupine in sicer rešitve za avtomobilsko industrijo, kar predstavlja glavnino proizvodnje, oddelek razsvetljave ter rešitve za gospodinjske aparate. Družba predstavlja kombinacijo lastnega razvoja in proizvodnje izdelkov, katerih produkcija je razpršena po celem svetu z več kot 900 zaposlenimi. Bili so  eni prvih, ki so uporabili LED tehnologijo pri avtomobilski signalizaciji in razsvetljavi. Poleg Mercedesa so njihovi največji kupci BMW, Opel, Audi, VW, Porshe, Toyota, Jaguar…ipd. Svoje proizvode uspešno tržijo predvsem na tujih trgih, kamor izvozijo približno 95 odstotkov vseh izdelkov, od tega večino na evropski trg, okoli 20 odstotkov pa v države Bližnjega vzhoda, Združene države Amerike in Avstralijo.

Franci Pliberšek že 25 let uspešno vodi svoje podjetje MIK Celje, ki ga je ustanovil še v času študija. Skozi pol tretje desetletje uspešnega vodenja se je soočal s sprejemanjem številnih odločitev, ki so odločale o uspehu in usodi podjetja in zaposlenih. Glede na to, da je MIK danes eno najuspešnejših podjetij za proizvodnjo stavbnega pohištva in zasteklitve objektov v Sloveniji, je zagotovo sprejemal prave odločitve. Podjetje MIK trenutno zaposluje 180 ljudi in 120 zunanjih sodelavcev, ki letno naredijo in vgradijo približno 120 tisoč oken. Večino izdelkov prodajo na domačem trgu, a svojo prisotnost nenehno krepijo tudi na tujih trgih. Kupce imajo v Nemčiji, Avstriji, Švici, severni Italiji, državah bivše Sovjetske zveze, predvsem v Azerbajdžanu, pogovarjajo se z Iranom in Katarjem. Intenzivnejši prodor načrtujejo tudi v Združene države Amerike, kjer bodo sodelovali pri obnovi hotelov v Las Vegasu, pri gradnji novega hotela v Seattlu in Los Angelesu. Letos tako pričakujejo od 35 do 40 odstotkov izvoza, kar je 15 odstotkov več kot lani.

Veselimo se srečanja z vami!