201611.02
0

V Postojnski jami že milijonti obiskovalec letos

Krompirjeve počitnice, podaljšan konec tedna, čudovito vreme in zmajčki so očitno popolna kombinacija za nove, celo nekoliko nepričakovane dogodke, rekorde. Včeraj, prav na 1. november,  je namreč Park Postojnska jama obiskal že milijonti obiskovalec letos. In to kar dva meseca pred koncem koledarskega leta. Pričakovali so ga nekje sredi meseca novembra, a srečnež jih je presenetil že včeraj popoldne. In prav letošnji milijonti obiskovalec je za družbo morda najpomembnejši, saj z njim postavljajo nov mejnik v poslovanju podjetja. Predvsem zato, ker je Park Postojnska jama v enem samem letu, nazadnje presegel milijon obiskov pred 31 leti. Vmesni čas so več ali manj zaznamovali padci in skromne številke. A trende so v zadnjih šestih letih obrnili v pozitivno smer in v globalno prepoznavnost. Doseči številko milijon, ki so jo pri Postojnski jami zabeležili davnega leta 1985, ni bilo lahko. Včeraj jim je uspelo to, kar so drzno napovedali že pred šestimi leti.

IMAJO NAGRADO, IŠČEJO ZMAGOVALCA

Presenečenje je bilo tako veliko in nepričakovano, da svojega milijontega obiskovalca niso uspeli niti pričakati ali mu podariti nagrade. Zato srečnega »Milijončka« še vedno iščejo. Če ste včeraj okoli 14:13 ure obiskali Postojnsko jamo in morda še vedno hranite svojo vstopnico, preverite številko: 16-PJ-3-037794 001. Obiskovalec, ki ima pri sebi vstopnico s to številko, naj jo skupaj s svojimi osebnimi podatki skenirano posreduje na e-mail naslov pr@postojnska-jama.eu  ali pa po pošti na naslov Postojnska jama, d. d., Jamska cesta 30, 6230 Postojna.

Ker gre za velik mejnik, želijo posebnemu gostu podariti tudi posebno nagrado. Doživljenjska vstopnica za vse njihove znamenitosti – to pomeni poleg Postojnske jame vse oglede, avanture in trekinge, Expo, Vivarij, Predjamski grad, je zelo lepa nagrada za sedaj še neznanega obiskovalca.

vlak-v-postojnski-jami_004-iztok-medja

Fotografije: Iztok Medja za Postojnsko jamo d.d.