201510.15
0

V Postojnski jami že 600.000 obiskovalec v tem letu

Danes so v Postojnski jami gostili že 600.000-ega obiskovalca, kar je dva meseca prej kakor v lanskem letu. 600-tisoča obiskovalka je lani prišla šele 17. decembra. Do konca leta pa v Postojnski jami pričakujejo še vsaj 60 do 70 tisoč gostov.

V lanskem letu se je skupno število obiskov vseh znamenitosti, ki jih upravlja Postojnska jama, povzpelo na skoraj 900.000, letos pa pričakujejo, da jih bodo skupno zabeležili okrog 980.000. Letošnje leto je po seriji uspešnih let za Postojnsko jamo izjemno dobro, saj se nadaljuje trend odličnega poslovanja in rekordov.

V obdobju zadnjih šestih mesecev so vsak mesec dosegali nove rekorde obiska v zadnjih 25 letih. Izjemne poslovne rezultate potrjuje tudi certifikat bonitetne odličnosti AAA, ki so ga prejeli v tem tednu, saj  Postojnska jama d.d. sodi med 1,98 %  najboljših pravnih subjektov v Sloveniji, ki se uvrščajo v najvišji razred AAA in je edino podjetje s takim certifikatom v svoji dejavnosti.

Tudi v naslednjih mesecih pričakujejo dober obisk in v tem času potekajo intenzivne priprave na tradicionalno prireditev Žive jaslice v Postojnski jami. Letos pripravljajo poseben spektakel glasbe in luči, k sodelovanju pa so med drugim povabili vrhunsko pevko Nuško Drašček ter talentiranega pevskega interpreta Klemna Bunderlo.

001 Najvecja postavitev zivih jaslic v podzemni jami na svetu

Žive jaslice v Postojnski jami, največja postavitev živih jaslic v podzemni jami na svetu, so lani praznovale 25. obletnico.