201412.22
0

V podjetju SIBO G. znanju namenjajo veliko pozornost

Podjetje SIBO G. ponuja rešitve na področju plastične zapiralne embalaže za tube, vsebnike in druge vrste embalaže ter rešitve za tehnično zahtevne izdelke iz plastike za farmacevtsko, medicinsko in elektroindustrijo.

Podjetje se je razvilo iz obrtne delavnice, ki se je ukvarjala s proizvodnjo plastičnih zapork za kozmetično industrijo. Uspešni posli ter stalna rast in vlaganje sta pripeljala podjetje do točke, ko zaposlujejo 230 ljudi, izvažajo v 57 držav po vsem svetu in imajo preko 150 kupcev, največji je Glaxo Smith Klein, med strankami pa so tudi Procter&Gamble, Sandoz in Henkel.

V podjetju nenehno vlagajo v nova znanja, ki lahko prinesejo pozitivne učinke pri poslovanju podjetja, zato posebno pozornost namenjajo izobraževanju zaposlenih (povprečje izobraževanja na zaposlenega je 18 ur na leto) ter izobraževanju mladih.

Podjetje ima trenutno 15 štipendistov, od tega 10 za srednjo šolo in 5 za univerzitetni študij. Letos pa so se odločili, da bodo donirali sredstva za doktorski študij na Fakulteti za naravoslovje in matematiko na Univerzi v Mariboru, del doktorske naloge pa bo usmerjen v razvoj programske opreme, ki bo omogočala lažje programiranje industrijskih krmilnikov.

S tem bo zaposlenim omogočeno, da hitreje in lažje osvojijo delovanje teh krmilnikov, posledično pa to pomeni skrajšanje časa odprave napak in povečanje produktivnosti, so prepričani.