201502.12
0

Ustanovitev konzorcija podjetij za dvig kakovosti tehničnega izobraževanja

Šolski center Škofja Loka je pretekli mesec v medpodjetniškem izobraževalnem centru s podpisom pogodbe s podjetji ustanovil konzorcij za kakovost tehničnega izobraževanja. V konzorcij, ki je namenjen hitrejšemu vključevanju dijakov in študentov v delovne procese podjetij, je vstopilo 15 podjetij, med njimi tudi nekateri člani Kluba slovenskih podjetnikov (Lotrič Meroslovje, Sibo G. in Siliko).

Gre za pomemben korak k razvoju tehnične inteligence in višanja nivoja praktičnega znanja udeležencev izobraževanj ter pomeni okrepljen pretok znanja med industrijo in izobraževanjem.

Novoustanovljeni konzorcij bo, kot načrtujejo, prispeval k visokemu nivoju znanja udeležencev izobraževanj, hkrati pa tudi k še hitrejšemu vključevanju dijakov in študentov v delovni proces podjetja.

V konzorcij podjetij, ki bodo skrbeli za kvaliteto tehničnega izobraževanja so pristopila naslednja podjetja: Aerodrom, Difa, Domel, Hidria, Knaufinsulation, Kolektor Group, Lakara, Lotrič Meroslovje, Miel, Niko, SMC, Sibo G., Siliko,LTH Castings in Interexport.

Vsak podpisnik je s svojim pristopom izkazal visoko stopnjo podjetniške zrelosti in družbene soodgovornosti za razvoj dobro usposobljenih kadrov že v zgodnjem obdobju strokovnega in praktičnega izobraževanja, so prepričani v šolskem centru.