201406.13
0

Ustanova Rdeča žoga nova »članica« SBC

Eden glavnih fokusov delovanja SBC je družbena odgovornost. S ponosom oznanjamo, da bo Sekcija za dobrodelnost SBC z mesecem junijem prevzela upravljanje Ustanove Rdeča žoga. V sklopu Sekcije za dobrodelnost Rdeča žoga bomo skrbeli za uresničevanje trajnostno naravnanih projektov SBC.

Prvi projekt, ki ga bomo skupaj z našimi člani in generalnim pokroviteljem, podjetjem Interblock, uresničili, je zbiranje sredstev za Univerzitetni rehabilitacijski inštitut Soča in za Rdečo žogo. Sredstva se bodo zbirala na 4. Dobrodelnem golf turnirju Anžeta Kopitarja in Rdeče žoge, ki se bo odvijal 27. junija na Bledu.

Sredstva, ki jih bo prejela Rdeča žoga, bodo namenjena generalnemu pokroviteljstvu projekta Omogočimo sanje!.

Projekt Omogočimo sanje!, v izvedbi Zveze prijateljev mladine, je namenjen otrokom, ki na izbranem področju (šolanje, šport, kultura…) izkazujejo izjemne potenciale, motivacijo in interes, prihajajo pa iz socialno šibkejših družin in tako nimajo sredstev, da bi svojo nadarjenost dalje razvijali.

Projekt je bil zasnovan pri Zvezi prijateljev mladine Maribor. SBC kot generalni pokrovitelj bo omogočil, da bo projekt postal vseslovenski in tako dosegel kar največ nadarjenih otrok.

S podporo projektu bomo soustvarjali okolje, v katerem bodo tudi otroci iz socialno ogroženih družin lahko razvijali svoje veščine ter si z dodatnim izpopolnjevanjem in pridobivanjem znanja lažje utirali pot v svojem življenju.