201411.13
0

Uspešno zaključen že 14. Zaposlitveni izziv

7. novembra, se je uspešno zaključil že 14. Zaposlitveni izziv, tokrat z družbo Lotrič Meroslovje, ki je na delovno mesto programerja zaposlila kandidata, ki se je najbolje odrezal pri zadani problemski nalogi podjetja.

Zaposlitveni izziv je projekt spodbujanja zaposlovanja brezposelnih oseb in iskalcev zaposlitve pri najboljših zaposlovalcih. Poteka s tekmovanjem izbranih kandidatov (brezposelnih in drugih iskalcev zaposlitve, prijavljenih pri Zavodu) z ustrezno izobrazbo in delovnimi izkušnjami glede na prosto delovno mesto, ki ga objavi sodelujoče podjetje, kandidati pa se med seboj pomerijo v reševanju problemske naloge. Najboljši med izbranimi kandidati, ki z odličnostjo reši nalogo, dobi priložnost za zaposlitev pri delodajalcu.

Podjetje Lotrič Meroslovje se je v Zaposlitvenem izzivu odločilo zaposliti programerja. Postopek izbora in testiranja brezposelnih ter drugih iskalcev zaposlitve je izvedla Območna služba Zavoda Kranj (OS KR) v sodelovanju z Območno službo Ljubljana. O projektu in prostem delovnem mestu v družbi Lotrič Meroslovje je bilo obveščenih okoli 200 izbranih kandidatov, na uvodno predstavitev projekta Zaposlitveni izziv je bilo povabljenih 22 ustreznih in motiviranih oseb.

V tokratnem Zaposlitvenem izzivu so pri podjetju Lotrič Meroslovje zaposlili izbranega kandidata, ki je najbolje rešil problemsko nalogo podjetja in je pokazal največ znanja objektno orientiranega programskega jezika pri izdelavi prototipa nadzornega sistema. Zmagovalec je postal Tajo Oranič, po izobrazbi računalniški tehnik. Zmagovalca sta razglasila dr. Anja Kopač Mrak, ministrica za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, ter Marko Lotrič, direktor podjetja.

V podjetju Lotrič Meroslovje so nad načinom pridobitve novega sodelavca zelo zadovoljni, prav tako pohvalijo celovit strokoven pristop partnerjev pri tem projektu, to sta Zavod RS za zaposlovanje in Združenje Manager.

14. Zaposlitveni izziv - Lotrič Meroslovje

Foto: Lotrič Meroslovje