201505.22
0

Uspešne managerke o pomembnosti dobrega kadra

Zavedati se je potrebno, kako pomembni so zaposleni za samo podjetje. V vzgojo dobrega kadra je zato nujno vložiti potreben čas in ustrezno izobraževanje,kar je bilo glavno sporočilo in osrednja nit majskega srečanja Društva poslovnih žensk FAM, ki je potekalo v četrtek, 21.05.2015. Gostiteljica tokratnega srečanja je bila direktorica Plastike Skaza Tanja Skaza, ki je na srečanju poudarila, da se mora vsaka managerka zavedati pomembnosti oz. vrednosti vseh zaposlenih ter dodala, da so prav ti ključ do uspeha dejavnosti nasploh. Prav s predstavitvijo dosežkov lastnega podjetja Plastika Skaza je dokazala, da so ženske lahko zelo uspešne managerke: »Od leta 2008 do danes smo prihodke povečali z 8 milijonov evrov na 30 milijonov evrov, naša blagovna znamka Organko je prisotna v 24 državah, Cuisine! pa v kar 32 državah«, je povzela.

V okviru srečanja sta potekali dve okrogli mizi. Na prvi z naslovom »Zakaj so ključ do uspeha zaposleni« so se pogovarjale Zvezdana Lubej, ustanoviteljica Kadrovske asistence in direktorica Profiles International Slovenia, Laura Smrekar, direktorica podjetja Competo, Sonja Špoljarič, direktorica kadrovskih in splošnih zadev v BSH Hišni aparati ter mag. Jerneja Kamnikar Toroš, direktorica VIVO Cateringa.

Fam Andreja Ilgo, predsednica društva Fam, Sonja Šmuc, Sonja Špoljarić, Tanja Skaza, Jerneja Kamnikar in Zvezdana Lubej (1)

Fotografije: Klemen Belavič

Pri drugem delu okrogle mize, ko je bilo govora o ženskah v vlogah managerk, pa so sodelovale Tanja Skaza, direktorica podjetja Plastika Skaza, Sonja Šmuc, izvršna direktorica Združenja Manager, Sonja Špoljarič, direktorica kadrovskih in splošnih zadev v BSH Hišni aparati ter Eva Aljančič, direktorica marketinga pri BMW Group.