201603.15
0

Termo-tehnika energetsko najodmevnejše srednje veliko podjetje

Termo-tehnika (Kronoterm) je na konferenci En.odmev 2016 prejela nagrado za energetsko najodmevnejše podjetje v kategoriji srednje velikih podjetij v Sloveniji.

Nagrada, ki jo podeljuje Energetika.NET, je podeljena podjetju, ki z lastno energetsko učinkovitostjo oziroma zglednostjo in izdelki ali storitvami posebej izstopa in je idejni vodja na trgu; je zgled ostalim in kaže, v katero smer gre ali bi moral iti slovenski energetski sektor, kje je še potencial in s kakšnim nastopom ga je mogoče izkoristiti. To so podjetja, ki poslujejo zdravo in obetajo tudi nadaljnjo stabilno rast, obenem pa niso imuna na družbene izzive. V ta namen je Energetika.NET oblikovala komisijo, ki jo sestavljajo izr. prof. dr. Andrej Kitanovski s Fakultete za strojništvo, Damir Simonovič iz podjetja Bisnode, Jana Habjan Piletič iz svetovalnega podjetja JHP in Mateja Kegel Kozlevčar iz Energetike.NET. Letošnji zmagovalci in prejemniki nagrade so podjetje INEA med mikro in malimi podjetji, Termo-tehnika med srednje velikimi  ter Lumar IG v kategoriji velikih podjetij.

Podjetje Termo-tehnika ima kot 100 % domače podjetje veliko odgovornost tako do zaposlenih, kot do družbe nasploh. Njihove odločitve morajo biti preudarne, a še vedno dovolj drzne, da gredo v korak ne le s konkurenco, ampak tudi z gospodarskimi izzivi nasploh. To jim v omenjenem podjetju odlično uspeva, kar nenazadnje dokazujejo tudi s tem, da nagrado En.odmev v kategoriji srednje velikih podjetij prejemajo že drugo leto zapored. Ko govorimo o trajnostnem, pa tudi odmevnem načinu dela, pa se v primeru Termo Tehnike ne gre omejevati le na lastno delovanje, saj s svojimi produkti in inovativnimi rešitvami skrbijo tudi za širši trajnostni domet, da slovenski in tuji domovi ter podjetja postajajo energetsko bolj učinkoviti. K učinkoviti rabi energije spodbujajo tudi svoje zaposlene z enostavnimi, a ključnimi spodbudami. Majhni koraki za velike cilje, tudi v sodelovanju z lokalnimi ponudniki, pa je podjetje opisala ekipa Energetike.NET.

podelitev_nagrad_termo-tehnika_lumar

Aljoša Sevčnikar, Lumar IG, Bogdan Kronovšek, Termo-tehnika in Peter Kosin, Inea

Foto: Barbara Reya