201502.20
0

Tematska tabora “Logika in kreativno pisanje” za nadarjene učence

Projekt »Omogočimo sanje!«, s katerim je Zveza prijateljev mladine Maribor pričela lani in katerega generalni pokrovitelj je Ustanova Rdeča žoga v sodelovanju s Slovenian Business Club-om, vztrajno dosega svoj namen in presega zastavljene cilje – s tabori na katerih nadarjeni otroci iz vse Slovenije razvijajo in dopolnjujejo svoja znanja, nadarjenost in kreativnost.

Namen projekta Omogočimo sanje! je razvijati sposobnosti otrok, ki izkazujejo izjemne potenciale, interese in motivacijo na izbranem področju, posebno tistih, ki so iz socialno šibkih družin in tako nimajo sredstev, da bi svojo nadarjenost razvijali.

Teden med 16. in 19. februarjem je na Domu Miloša Zidanška na Pohorju preživelo 44 otrok iz vzhodnega dela Slovenije, ki so razvijali svojo nadarjenost na področju logike in kreativnega pisanja. Naslednji teden, med 23. in 26. februarjem, pa bo na taboru logike in kreativnega pisanja sodelovalo 30 otrok iz zahodnega dela Slovenije.

Otroci so v preteklem tednu, ob sproščenem, posebej za njih pripravljenem programu razvijanja nadarjenosti, uživali tudi snežne radosti, pripravili pustni karneval, sodelovali v različnih delavnicah in odkrivali Pohorje v večernem pohodu.

logika 1

Foto: ZPM Maribor