201501.06
0

Tanja Skaza navdušila študente

V sklopu predavanj, ki jih Slovenian Business Club mesečno pripravlja za mlade člane študente, je potek svoje poslovne poti na decembrskem predavanju z naslovom »Pot do uspeha« predstavila Tanja Skaza, direktorica družinskega podjetja Plastika Skaza iz Velenja.

Podjetje je svojo zgodbo o uspehu začelo graditi v 70-ih letih z le dvema strojema, danes pa zaposluje več kot 200 delavcev. Preko 90% izdelkov prodajo na tuje trge in sodijo med najpomembnejše slovenske izvoznike, postali pa so tudi prvi produktno razvojni dobavitelj na svetu za multinacionalko Ikea. Kriza in upad naročil v Sloveniji leta 2008 sta jih močno prizadela, vendar so dane razmere pozitivno izkoristili in razvili lastno blagovno znamko ter nove linije dizajnerskih izdelkov.

Predavanje  Tanja Skaza 2 (1)

Podjetje se lahko pohvali z nazivom menedžerkam prijazno podjetje, ki so ga v Plastiki Skaza prejeli predlani, oktobra lani pa je podjetje prejelo prestižno slovensko gospodarsko priznanje za najboljše hitro rastoče podjetje – Zlato gazelo 2014.

Karizmatična podjetnica je mladim podrobneje predstavila poslovni razvoj in rast podjetja od samih začetkov pa vse do današnje uspešnosti in študente navdušila s predstavitvijo svoje poslovne filozofije, ki poudarja pomembnost vloge zaposlenih pri zagotavljanju konsistentno visoke ravni kakovosti.

Predavanje  Tanja Skaza 2 (7)

Ob koncu dobro obiskanega srečanja so se lahko k sodelovanju aktivno vključili tudi obiskovalci, ki so si s smiselnimi in izvirnimi  odgovori na teme, kot so dobre lastnosti podjetnika, direktorja,  pomen odnosa do zaposlenih, nagrajevanje za uspeh oz. neuspeh, pridobili še lepe nagrade.

Predavanje  Tanja Skaza 2 (16)

Foto: Sebastjan Oblak za Klub slovenskih podjetnikov