201511.27
0

Tabori za nadarjene tudi v tem šolskem letu

Vsem članom, uspešnim slovenskim podjetjem, je v delovanju in razmišljanju zagotovo skupna iskrena skrb za naš boljši jutri, zato se je Klub slovenskih podjetnikov v okviru Ustanove Rdeča žoga že drugo leto zapored znova z velikim veseljem pridružil projektu »Omogočimo sanje« v izvedbi Zveze prijateljev mladine Maribor, saj je projekt lani zadovoljil naša pričakovanja. Na osmih tematskih taborih se je v preteklem šolskem letu zvrstilo in izobraževalo kar 187 nadarjenih otrok, ki so bili deležni vsebinsko polnih, hkrati pa prijetnih počitniških dni.

Otroci iz predvsem socialno ogroženih družin z našo podporo tako lahko še naprej razvijajo svoje talente, kar jim bo ob kasnejši ustrezni izobrazbi zagotovo pomagalo do uspešne kariere. V času letošnjih jesenskih počitnic se je na 4-dnevnem taboru Biologika, s poudarkom na vsebinskih delavnicah in socialnih igrah, zvrstilo 44 otrok iz različnih regij (Štajerska, Ljubljanska, Savinjska, Obala). Na likovni koloniji pa je svoj talent razvijalo in se zabavalo 15 mladih nadarjenih likovnikov od 5. – 9. razreda, prav tako prihajajoč iz različnih območij Slovenije.

Kot generalni pokrovitelj je Ustanova Rdeča žoga zaslužna, da ta nadvse koristni projekt ostaja in se nadaljuje kot vseslovenski ter pri tem vključuje čim več otrok, še posebej tiste, ki se brez dodatne pomoči taborov ne bi mogli udeležiti. Mladi, ki kažejo naravne sposobnosti na različnih področjih imajo namreč tako mnogo večje možnosti, da zares in efektivno uspejo ter kasneje občutno pripomorejo k oblikovanju naše družbe. Omogočimo jim torej, da tega danega bogastva ne zatrejo ali zavržejo, temveč ga z našo skupno pomočjo razvijajo, nadgrajujejo in tako zrastejo v uspešne pokazatelje naše družbe, na katere smo ponosni že danes. Naša družba je namreč v svoji biti zelo sposobna, le pot ji prav usmerimo, podprimo dobro, sposobno in naš skupni jutri bo zagotovo lažji, lepši in bogatejši!

Fotografije: ZPM Maribor