201506.29
0

Sredstva zbrana na golf turnirju bodo omogočila sanje številnim

V soboto, 27.6.2015, se je na Kraljevem golf igrišču Bled ponovno dokazalo, da Joc Pečečnik in Anže Kopitar kljub vsem svojim obveznostim in natrpanemu urniku še vedno najdeta čas za dobrodelnost.
Interblock je že tretje leto zapored kot glavni pokrovitelj in organizator podprl dobrodelni golf turnir Anžeta Kopitarja, na katerem so zbrali kar 39.275 EUR.

Golf_turnir_Bled_2015-109

Sredstva so se zbirala s prijavninami golf igralcev, s strani dodatnih sponzorjev, med njimi številni člani Slovenian Business Cluba ter na večerni dražbi, ki je sledila igri golfa. Na voljo so bili privlačni športni rekviziti najboljših slovenskih športnikov in športnic. Zbrani gostje so tako za dober namen lahko kupili dres slovenske reprezentance Anžeta Kopitarja, njegovo palico in rokavice, igro golfa s Kopitarjem, tekmovalni dres Tine Maze, dres Gorana Dragiča, njegovo podpisano žogo, rumeno majico za zmago v skupnem seštevku svetovnega pokala v poletih Petra Prevca, podpisan dres lige prvakov Marcosa Tavaresa, dres slovenske nogometne reprezentance, golf zastavico sponzorjev s podpisom Anžeta Kopitarja, žensko dizajnersko torbico in stol blagovne znamke Kartell.

Golf_turnir_Bled_2015-240

Letos so bila sredstva podarjena kar petim prejemnikom, in sicer Ustanovi Rdeča Žoga, ki je del sredstev namenila projektu “Omogočimo sanje” in bo tako znova pomagala otrokom iz socialno šibkejših družin, ki kažejo izjemne potenciale na različnih področjih in del Centru za usposabljanje, delo in varstvo Matevža Langusa v Radovljici, ki skrbi za otroke, mladostnike in odrasle osebe z zmerno, težjo in težko motnjo v duševnem razvoju.

Predsednik Zveze prijateljev mladine Maribor Saša Mikič: »Projekt Omogočimo sanje, ki se je izvajal prvo leto se je izkazal za odličnega. Na vsega skupaj 11 taborih, ki so bili in bodo izpeljani med oktobrom 2014 in avgustom 2015, bo na taborih za nadarjene otroke preživelo počitnice kar 206 otrok. Ogromen zagon je projekt dobil z generalnim pokroviteljstvom Ustanove Rdeča žoga pod okriljem Slovenian Business Cluba, saj je bil v osnovi namenjen otrokom iz podravske regije, vendar smo ga po zaslugi omenjenega sodelovanja uspešno razširili na celotno Slovenijo in tako številnim otrokom uspeli pripraviti vsebinsko polne, hkrati pa prijetne in zanimive počitniške dni.«

Golf_turnir_Bled_2015-310

Pod okriljem URI Soča so sredstva namenili Leni in Jani, članicama slovenske reprezentance v sedeči odbojki za pasivno protezo, prilagojeno za igranje odbojke.

Peti prejemnik pa je bilo Kulturno društvo Pustota, ki bo sredstva doniralo za prenovo slamnate strehe Kovkarjeve kajže, ki velja za nastarejšo leseno hišo in predstavlja bogato kulturno dediščino v Sloveniji.

Večerno dražbo sta popestrila Denis Avdić in Uroš Slak, vabilu pa so se odzvala tudi znana slovenska imena, kot so Jure Košir, Tomaž Razingar, Marcel Rodman, Bojan Križaj, Tomaž Vnuk, Primož Ulaga in nenazadnje Peter Prevc, ki je prvič v življenju poprijel za palico za golf.

Golf_turnir_Bled_2015-250

Posebna zahvala gre sodelujočim sponzorjem, to so Kirurgija Bitenc, Akrapovič, Plastika Skaza, Star Travel, Povše Metal, Blažič robni trakovi, Kovis, Elvez, Postojnska jama, Modri val, Roto, Sibo G., POS Elektronček, Conditus, Stare Transport, Eligo Bled, Riko, Golfarna, Decor & Design, Merit International in Cvetličarna Khaya in vsem prijateljem ter znancem, ki so podprli dogodek in uresničili sanje mnogim.

Golf_turnir_Bled_2015-236