201402.11
0

Srečanje z upravo NLB

V ponedeljek, 10.02.2014, smo se člani Slovenian Business Cluba sestali z vodstvom NLB. Srečanja so se udeležili predsednik uprave g.Janko Medja, član uprave g.Blaž Brodnjak, direktor za poslovanje z velikimi podjetji g.Andrej Lasič, direktor za poslovanje s srednje velikimi podjetji g.Vincenc Jamnik in direktorica sektorja za dokumentarno poslovanje ga.Helena Belingar.

Člani banke so predstavili načrt in strategijo financiranja podjetij. Kot pomembno novost so izpostavili dejstvo, da NLB spet postaja kredibilna za izdajo garancij na mednarodnem trgu, izboljšan raiting Caa1, da bodo v banki pospeševali neposredno komunikacijo s strankami in rast depozitov v banki za 34 milijonov evrov v januarju 2014. V NLB bodo organizirali tudi strokovne posvete in dvakrat letno izvajali raziskave zadovoljstva strank ter na podlagi teh analiz prirpavili konkretne akcijske načrte za izboljšanje njihovih storitev. Predstavili so tudi paleto storitev, s katero banka podpira izvoznike, kot so zavarovanje pred tveganjem neplačila in drugih neizpolnitev pogodbenih obveznosti, financiranje kupca, prodajalca ali podizvajalca / pod-dobavitelja, bančna plačilna obveza (BPO) ter vse vrste garancij.

Po predstavitvi nove strategije dela predstavnikov NLB se je odvila živahna razprava med člani kluba, ki so jim postavljali konkretna vprašanja glede kreditiranja podjetij in njihove izkušnje z NLB. Člani uprave NLB so zagotovili, da bodo novo miselnost delovanja banke prenesli tudi na nižje nivoje. Vsekakor pa je odraz nove miselnosti v banki tudi odziv uprave NLB-pod vodstvom g.Janka Medje, ki so po ustanovitvi SlovenianBusinessCluba izrazili interes za srečanje z našimi člani, ki predstavljajo gonilo silo razvoja našega gospodarstva in družbe, kar smo člani kluba z veselejm sprejeli.