201510.22
0

Srečanje z ministrom za javno upravo Borisom Koprivnikarjem

Na oktobrsko srečanje članov smo povabili Borisa Koprivnikarja, ministra za javno upravo, ki nam je podrobneje predstavil delo ter načrte ministrstva s poudarkom na javnih naročilih, na katera so opozorili člani in tako izrazili svoja mnenja oziroma poglede na težave, s katerimi se soočajo. Ob izredno zanimivi in izčrpni diskusiji smo izmenjavali mnenja, minister pa nam je pri tem pobliže predstavil plane in trenutne aktivnosti ministrstva, ki se tičejo aktualne tematike.

Iz Ministrstva za zunanje zadeve sta se nam pridružila tudi svetovalec in nekdanji veleposlanik RS v Beogradu, mag. Franc But ter vodja sektorja za bilateralno gospodarsko sodelovanje, mag. Slobodan Šešum. Pojasnila sta delovanje gospodarske diplomacije, naloge in pristojnosti Sektorja za bilateralno gospodarsko sodelovanje, opozorila na način sodelovanja s tujimi državami in nas seznanila z načinom sektorja za pomoč slovenskim podjetjem pri vstopanju na tuje trge, vključno z identifikacijo poslovnih priložnosti ter  spodbujanjem našega gospodarstva s ciljem povečevanja slovenskega izvoza.

Tokratno srečanje je potekalo na sedežu vrhniškega podjetja Siliko, kjer so se izkazali za izjemne gostitelje. Ob koncu smo si z velikim veseljem ogledali srce podjetja in se pobliže seznanili z njihovo zgodbo o uspehu, katere del so že zavidljivih 30 let.