201501.13
0

Srečanje z ministrom za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravkom Počivalškom

V ponedeljek, 12. januarja 2015, smo člani Kluba slovenskih podjetnikov na srečanje povabili gospoda Zdravka Počivalška, ministra za gospodarski razvoj in tehnologijo.

V klubu smo se tako pobliže seznanili z vizijo gospodarskega razvoja, posameznimi rešitvami ter načrti in ukrepi, ki jih za izboljšanje gospodarskega stanja pripravljata ministrstvo in vlada. Člani so lahko izrazili svoja mnenja in poglede na trenutno situacijo, na najbolj pereče težave v gospodarstvu ter predloge za ureditev okolja in pogojev, v katerih delujejo slovenska podjetja.

Del srečanja smo torej namenili predstavitvi naših predlogov konkretnih ukrepov, s katerimi bi dvignili konkurenčnost gospodarstva. Ti obsegajo ukrepe na štirih področjih – na področju osebnih prejemkov ter prispevkov za socialno varnost, na področju delovnih razmerij, davkov in štipendiranja. Minister je naše predloge podprl, še posebej pa se bo, kot je omenil, zavzel za sprejem nekaterih predlaganih rešitev.

Na sestanku smo formalizirali tudi sodelovanje z Društvom v tujini izobraženih Slovencev – VTIS. Ta združuje slovenske državljane, ki študij oz. raziskovalno delo opravljajo ali so opravljali izven Slovenije. Društvo krepi sodelovanje med Slovenci v tujini in raziskovalno-izobraževalnimi ustanovami, gospodarstvom ter drugimi partnerji. Na srečanju se nam je iz omenjenega društva pridružil predsednik mag.Igor Cesarec, ki je članom pobliže predstavil samo delovanje društva in med drugim nakazal možnosti za uspešno in plodno sodelovanje v prihodnosti.