201708.24
0

Že sedmič za dober namen

Športnik z veliko začetnico Anže Kopitar in podjetnik sočutnega srca Joc Pečečnik bosta ponovno pokazala, da sta iz pravega testa, saj že peto leto zapored vztrajno dokazujeta, da dobrodelnost krepi solidarnost in nahrani srca.

V ta namen organizirata sedmi oziroma peti dobrodelni turnir v skupni režiji na tradicionalni, vendar povsem obnovljeni lokaciji golf igrišča Royal Bled, zadnjo soboto v avgustu, 26.08.2017. Njuno prizadevanje bodo kot vsako leto podprli Anžetova ekipa AK11 skupaj s številnimi športnimi imeni ter mnogimi prijatelji in podjetniki. Do danes se je na teh turnirjih zbralo že neverjetnih 218.489,42 €.

Anžeta Kopitarja smo spoznali kot prvega Slovenca, ki mu je uspelo nekaj nepredstavljivega – zaigrati v najmočnejši hokejski ligi na svetu, ligi NHL. A tu se ni ustavil. Trdo je delal in se dokazoval še naprej in drznil si je dosanjati svoje in naše sanje – osvojil je prestižni Stanleyjev pokal, lovoriko, za katero mnogi trdijo, da jo je osvojiti najtežje. In to mu je uspelo že dvakrat. Z njegovimi uspehi pa je rasla tudi njegova dobrosrčnost in posluh za sočloveka, ki sanja drugačne sanje. Tiste, kako se prebiti iz dneva v dan. In letos bo te sanje sočloveku pomagal izpolniti že osmič zapored.

Joc Pečečnik velja za sinonim uspešnega podjetništva tako v slovenskem prostoru kot tudi na mednarodnih igralniških trgih. Predvsem pa je človek, ki ima rad svoje življenje, družino, šport, domače okolje ter raznotere izzive. Ostaja zvest svojim koreninam, vedno pripravljen podpirati tako posameznike kot tudi društva na poti uresničevanja njihovih sanj ali doseganja ciljev na kulturnih in umetniških področjih, pri športu, izobraževanju ali zgolj pomagati premagovati ovire in stiske v življenjih posameznikov.

Organizacijo in glavno pokroviteljstvo je tudi letos prevzel Joc Pečečnik in njegova Skupina Interblock, s svojimi prispevki pa so dogodek ponovno podprla uspešna slovenska podjetja, med njimi številni člani Kluba slovenskih podjetnikov (Slovenian Business Club): Akrapovič, Arkas, Avto hiša Vrtač, Accentec, Avto Aktiv, Blažič-robni trakovi, Conditus, Cvetličarna Khaya, Dat-con, Dr. Glass, Elvez, E-branjevka, Elbacom, Eurocom, GEC Plešce, Golf igrišče Royal Bled, Icepeak, Iskratel, Jezeršek Gostinstvo, Kirurgija Bitenc, Lotrič Meroslovje, Lumar, Makplast, MennYacht, Mebor, Modri val, Mit, NLB, Plastika Skaza, POS Elektronček, Riko, Roto, Star Travel, Summit Avto, Vitraj in znana slovenska imena kot so Filip Flisar, Luka Dončič, Domen Prevc, Jure Košir, Tomaž Vnuk, Peter Mankoč, Goran Dragič, voditelja in stand up komika Vid Valič in Denis Avdič, pevka Ditka in Zmagovalka Slovenija ima Talent 2014 Jana Šušteršič, čarodej Magic Aleksander in mnogi drugi.

Z zbranimi sredstvi bodo pod okriljem Ustanove Rdeča Žoga, Fundacije SBC, na pomoč priskočili Društvu za pomoč osebam z motnjami v razvoju “Vesele nogice”, Društvu za pomoč osebam z motnjami v razvoju “Namesto pike vejica”, Pediatričnemu oddelku Splošne bolnišnice Jesenice, Zvezi Prijateljev Mladine Ljubljana Moste Polje ter trem mladim in talentiranim športnikom.