201607.20
0

Špica International v Londonu na IFSEC 2016

Predstavniki Špice International so pred kratkim preživeli nekaj uspešnih dni na največjem evropskem dogodku s področja varovanja, IFSEC. Razstavni prostor so delili s predstavniki HID Global ekipe, ki so se tokrat prvič poslužili sodelovanja v obliki sorazstavljanja z njihovim ključnim partnerjem. Tovrstna oblika sodelovanja se je izkazala kot odlična priložnost za demonstracijo skupne moči in kvalitete združenih rešitev obeh partnerjev, ki so vgrajene v Špicin hardware kot tudi integrirane v HID Global rešitve. Z močnim poudarkom na mobilni kontroli pristopa ter jedrni SEOS tehnologiji HID Global, so na dogodku prevladovale tematike mobilnosti, zvišanja varnosti ter rešitev, usmerjenih v prihodnost.

Glavni razstavni produkt je bil nov, mednarodno lansiran Špicin Zone Touch smart terminal, namenjen registraciji delovnega časa ter kontroli pristopa. Z intuitivnim uporabniškim vmesnikom, osnovanim na zaslonu visoke resolucije ter operacijah, ki smo jih vajeni s področja pametnih telefonov, terminal vključuje najnovejše multiclass tehnologije, kar pomeni, da podpira vse glavne pametne kartice ter tudi veliko predhodnih tehnologij. Prav tako omogoča NFC in Bluetooth BLE za sodobno pristopanje s pomočjo pravic na pametnem telefonu. Dodanih ima tudi več funkcionalnosti, s katerimi se pripravljamo na potrebe v prihodnosti: kamero,  možnost sinhronizacije podatkov v oblaku ter platformo, na kateri se bodo tehnnologije v prihodnje lahko prilagajale hitro in zlahka.

V osrčju novega terminala ter ostalih razstavljenih produktov je Time&Space – Špicina enovita rešitev za beleženje časa in kontrolo pristopa. Platforma nudi možnost integracije z različnimi sistemi, med drugim s CCTV/PSIM, HR, ERP in BMS sistemi.

IFSEC2

Ob boku Zone Touch terminala so razstavljali tudi inovativno Zone Access platformo, krmilnik s fleksibilno arhitekturo, ki omogoča visoko prilagodljivost in modularnost v skoraj vsaki aplikaciji kontrole pristopa.

Na dogodku se je med obiskovalci, ki so večinoma prihajali iz Evrope, Bližnjega Vzhoda ter Afrike, čutil močan trend nagnjenosti k mobilni kontroli pristopa, tako v smislu uporabe pametnega telefona za mobilne pristopne pravice kot tudi uporabe mobilne platforme za različne funkcije in beleženje aktivnosti v zvezi s kontrolo pristopa. Prav tako je bil očiten tudi naraščajoč trend kontrole pristopa in varovanja v oblaku, na kar sta ekipi Špice ter Time&Space-a že prav tako pripravljeni.