201710.03
0

SBC v svoje vrste pozdravil nove člane združenja

V ponedeljek je v prostorih podjetja Akrapovič potekala šesta skupščina združenja, na kateri smo govorili o pomembnih temah delovanja v prihodnje. Dogodek smo odprli s spremembami in dopolnitvami Pogodbe o ustanovitvi združenja, ki bodo omogočale predvsem lažje in hitrejše sprejemanje novih članov, saj želimo, da klub postane še večji ter močnejši in hkrati družbeno kar najbolj prepoznaven, ki z zgledom poštenega podjetništva spreminja dogajanje v slovenski družbi. Slednje nam bo še bolj uspevalo tudi v luči možne razširitve članstva na račun podjetij v tujini, ki so v lasti slovenskih državljanov.

Klub je v svoje vrste sprejel nove člane pod strogimi, vendar pravičnimi kriteriji. 66 obstoječim članom se je tokrat pridružilo 6 novih, ki so prav tako vsak na svojem področju izjemno uspešni. Z velikim veseljem smo pozdravili podjetja Darovi Rokus, Dukart Trbovlje, Kogast Grosuplje, Petre šotori – hale iz Vranskega, Polycom Škofja Loka ter samostojnega podjetnika Saša Misotiča.

Podjetje Dukart je bilo ustanovljeno leta 2007 in je generalni zastopnik podjetja Valoviti papir Dunapack Zabok – Hrvaška za Slovenijo. V Dukartu imajo tudi lastno linijo proizvodnje kaširano – komercialne embalaže s tiskom v offset tehniki.

Družba Kogast Grosuplje je družinsko podjetje, ki na trgu deluje že 57 let in ves ta čas razvija, proizvaja in projektira široki program s kakovostno in tehnološko dovršeno profesionalno gostinsko opremo Kogast iz najkvalitetnejše nerjavne pločevine. Podjetje trenutno zaposluje 100 ljudi.

Polycom Škofja Loka, je od ustanovitve leta 1985 zraslo v srednje veliko podjetje, ki ima več kot 250 zaposlenih in deluje na dveh lokacijah: Poljane in Črnomelj. Družinsko podjetje se ukvarja s predelavo plastičnih mas in izdelavo zahtevnih orodij za brizganje, izdeluje tehnično zahtevne izdelke in montira sklope za avtomobilsko industrijo, kompresorsko tehniko, elektroindustrijo, gospodinjske aparate in izdelke za osebno nego. Polycom danes več kot 70 odstotkov svoje proizvodnje izvozi na tuje trge. Njihovi kupci so iz Evropske unije, Severne in Južne Amerike, z Japonske in Kitajske. Že več let se trudijo, da svojo prodajno mrežo širijo na različna področja in v različne države.

Darovi Rokus je družba, katere lastnik je slovenski podjetnik Rok Kvaternik, ki je v Sloveniji vodil podjetje Rokus Klett, sicer največji šolski založnik z okoli 40 zaposlenimi.

Samostojni podjetnik Sašo Misotič med drugim upravlja s slovensko podružnico nemškega podjetja Dallmayr. Gre za družinsko podjetje, ki sodi med najbolj znane delikatesne hiše v Evropi in vodilnega ponudnika v Nemčiji – s poslovalnicami v Avstriji, Franciji, Švici, vzhodnoevropskih državah in v arabskem prostoru.​​

Fotografije: Nik Jarh in Jernej Župevc, AV Studio