201708.15
0

ROTO Group iz Murske Sobote širi svojo dejavnost v Franciji

ROTO je pionir na področju proizvodnje rezervoarjev v Sloveniji in Evropi z več kot 35 let izkušenj na domačem in tujem tržišču. Spada med vodilna podjetja s proizvodnjo po tehnologiji rotomolding v Evropi. Rezervoarje vgrajujejo v 26 državah po vsem svetu. Vgrajenih je že preko 20.000 roto rezervoarjev 500 do 50.000 l različnih tipov, greznic in čistilnih naprav.

Skupino predstavlja 10 družb s proizvodnjo v štirih evropskih državah, ki beležijo rast letnih prihodkov preko 20%, kar je rezultat neprestanega razvoja izdelkov, vlaganja v sodobne proizvodne zmogljivosti ter uspešne prodaje na vseh kontinentih. Z lastnim razvojnim oddelkom in proizvodnjo iz leta v leto širijo in razvijajo številne nove izdelke. V povprečju izdelajo dva nova izdelka na teden.

Na trgu zapolnjujejo tržne vrzeli, ki v fazi rasti življenjskega ciklusa izdelka prenehajo v izdelke za masovno proizvodnjo. S funkcionalno oblikovanimi izdelki povečujejo dodano vrednost izdelkom, povečujejo kakovosti izdelave, nudijo prodajne storitve, vgrajujejo komponente v plastične izdelke za celovito rešitev problemov kupcev, uporabljajo inteligentne materiale in sodobne tehnologije proizvodnje.

Nova ROTO pisarna v Lyonu

Roto je v Franciji sicer prisoten že od leta 2006. Za francoski trg so razvili posebne čistilne naprave Vodalys (certificirane pri francoskem institutu CERIB). Vgradili so številne čistilne naprave za turistične objekte, črpališča, lovilce olj in maščobnike.

Za francoski trg proizvajajo posebne sisteme za čiščenje odpadnih voda iz polietilena. Sedaj so razširili svoj izdelčni portfelj z izdelki iz poliestra pod blagovno znamko Ekoling in odprli svojo novo enoto v Lyonu za še uspešnejše poslovanje na francoskem trgu.