201504.07
0

Rekordni praznični obisk Postojnske jame

Čeprav so nam letošnji velikonočni prazniki postregli z različnimi vremenskimi razmerami, pa je bil obisk Postojnske jame in ostalih znamenitosti, ki jih ima družba v upravljanju, rekorden v zadnjih tridesetih letih. Od velikega petka, 3. aprila do vključno velikonočnega ponedeljka je Postojnsko jamo obiskalo skoraj 11.500 gostov, vse znamenitosti skupaj pa skoraj 21.000 gostov, kar pomeni rekorden obisk doslej za velikonočne praznike. Odziv obiskovalcev je še posebej zanimiv, glede na dejstvo, da so letošnji velikonočni prazniki relativno zgodaj. Število obiskovalcev na dan, ki so prišli letos v dneh velikonočnih praznikov, so v preteklosti beležili šele v visoki sezoni – po 15. juliju.

Tradicionalno je največ gostov prišlo iz Italije (dobrih 40 %), na drugem mestu so gostje iz Južne Koreje (12 %), Sledijo Nemci (7 %) in Slovenci (5 %). Sicer pa so zabeležili goste iz kar 54 različnih držav sveta.

“Postojnska jama in Predjamski grad ostajata najbolj obiskani slovenski turistični znamenitosti in vedno bolj razpoznavni svetovni znamenitosti, kar pripisujemo na eni strani dvigu kakovosti storitev, na drugi intenzivnim promocijskim in prodajnim aktivnostim na vseh ključnih trgih sveta ter neprestanemu vlaganju v razvoj in nove produkte. V letošnjem in naslednjem letu predvidevamo dve ključni novosti: odprtje razstave o Postojnski jami in krasu ter odprtje prenovljenega hotela Jama,” napovedujejo v družbi Postojnska jama.