201806.20
0

Interin otroški tek privabil skoraj 300 otrok

Ptujska Intera, aktualna nosilka naziva naj zaposlovalec v Sloveniji, družini prijazno podjetje in prva slovenska članica gibanja Pledge 1% (globalne mreže odličnih podjetij, ko so se zavezala, da bodo vse svoje uspehe delila s skupnostjo), je prireditev letos organizirala prvič. Povedali pa so že, da bo postala tradicionalna.

“Gre za nadaljevanje naših prizadevanj na področju podpiranja človekoljubnih, kulturnih, športnih in izobraževalnih projektov in organizacij, predvsem v lokalnem okolju in predvsem v zvezi z otroki,” sta povedala ustanovitelj Intere Davorin Gabrovec in direktor Peter Ladič. Pri organizaciji in izvedbi prireditve so pomagali vsi zaposleni iz Intere, pa tudi ptujskega dela njenega sestrskega podjetja Databox, ki ima sedež v Bostonu.

Prireditve se je udeležilo več kot 1.100 ljudi, teka pa 287 otrok, starih od 1 do 8 let. Razdeljeni v starostne kategorije polžki, zajčki in tigrčki so prav vsi zagnano pretekli predvidene razdalje in si prislužili medalje. Dan se je pod budnim očesom voditeljice Urške Vučak Markež nadaljeval s palačinkami in sladoledom, brezskrbnim skakanjem po napihljivih igralih in različnimi norčijami z bratoma Malek. Bil je skratka lep družinski dan, poln gibanja, druženja in zabave na svežem zraku.

Prihodek od prijavnin na tek je podjetje Intera obogatilo še z dodatnim zneskom in Vrtcu Ptuj predalo donacijo v višini 2.500 EUR. Sredstva bodo porabljena za začetek izgradnje njegovega prvega motoričnega parka, ki bo zrasel med enotama Narcisa in Marjetica. “Gibanje v predšolskem obdobju pomembno vpliva na razvoj motoričnih, pa tudi kognitivnih in socialnih sposobnosti otrok. Primerna zunanja igrala bodo otrokom omogočala naravne oblike gibanja ter jih spodbujala k pridobivanju gibalnih izkušenj,” je povedala ravnateljica Vrtca Ptuj Marija Vučak.