201705.10
0

Preko 1,8 milijona blejskih kremšnit Conditus letno

Luči v slaščičarski delavnici Conditus se zjutraj prižigajo ob 4.uri, kjer vsakodnevno pripravijo približno 6.000 kosov priljubljenih sladic. Pohvalijo se lahko s skupno 6 milijonov blejskih kremnih rezin, ki so sicer izdelane po tradicionalnem postopku iz najboljših naravnih sestavin.

Ema Pogačar je svojo poslovno pot začrtala pred sedmimi leti, ko je po več letih dela v državni upravi odprla svoje podjetje in začela s pripravo omenjenih sladic. Njeni začetki so bili skromni in težki, saj se je na novo pot podala z zgolj eno sodelavko. Danes pa družba Conditus zaposljuje 35 ljudi in še vedno raste.

Podjetje je sicer eno najhitreje rastočih na Gorenjskem, saj je na začetku, v letu 2010, ustvarilo za manj kot 260 tisoč evrov čistih prihodkov od prodaje, v letu 2016 pa je doseglo že 3 milijone evrov. Z blejskimi kremšnitami stalno oskrbujejo enega največjih trgovcev pri nas, sodelujejo pa tudi s številnimi drugimi. Zanimivo, da so na trg uspešno prodrli le z enim izdelkom – Blejsko kremšnito! Za ozko specializiranost so se odločili, ker na začetku ni bilo sredstev za nakup dodatnih sestavin ter dvojne embalaže. Ker vlaganje prinaša tudi večje poslovno tveganje, so dali v Conditusu toliko več poudarka na kakovost svojih izdelkov, čemur posvečajo največ pozornosti.

Danes se že lahko pohvalijo z razširjeno ponudbo izdelkov, ki so sedaj na voljo tudi v nadvse izvirnih in sodobnih »kremlončkih«. Izvirna blejska kremna rezina je sedaj pakirana tudi v priročni embalaži s priloženo žličko. Slaščice skrbno pripravljajo v dveh okusih, klasičnemu receptu so sedaj dodali tudi čokoladno različico.

Da je pot do uspeha lahko sladka, dokazujejo tudi s svojo prisotnostjo na tujih trgih. Pohvalijo se lahko z nedavnim prodorom na avstrijsko tržišče, ki jim omogoča spremljanje navad tujih kupcev, kar pa samo krepi njihov obstoj na trgu, jim odpira nova obzorja in ponuja dodatne priložnosti ter izzive.

Fotografije: Conditus d.o.o.