JernejaJerneja Lampret

Jerneja Lampret je po zaključeni gimnaziji v Stični šolanje nadaljevala na Ekonomski fakulteti v Ljubljani, kjer je leta 2003 diplomirala, kasneje pa na isti fakulteti pridobila še magistrski naziv.

Po končanem študiju se je zaposlila v podjetju Livar d.d., kjer je nabirala izkušnje s področja prodajne politike podjetja ter raziskave trga. V letih od 2005 do 2009 je bila kot svetovalka zaposlena v Kabinetu ministra RS za promet. Prevzela je naloge organiziranja srečanj na najvišjem državniškem nivoju, v času predsedovanja Slovenije Svetu EU je na ministrstvu opravljala vlogo koordinatorke. Delo na ministrstvu je nadaljevala v okviru Direktorata za mednarodne zadeve. Po krajši enoletni zaposlitvi v Agenciji za varnost prometa RS se je zaposlila kot sekretarka v Kabinetu ministra RS za gospodarstvo. V kabinetu je bila zadolžena za mednarodne zadeve.

Vlada RS je avgusta 2013 Jernejo Lampret imenovala za generalno komisarko Sekcije RS EXPO Milano 2015. Gre za enega največjih promocijskih projektov, z več vidikov pa za največji promocijski projekt, ki ga je Slovenija izvedla kot samostojna država. Generalna komisarka je bila kot vodja slovenskega projekta svetovne razstave EXPO Milano 2015 odgovorna za celoto; programski, finančni in izvedbeni del projekta.

S 1. januarjem 2017 se je Jerneja Lampret v vlogi izvršne direktorice pridružila Klubu slovenskih podjetnikov, ki temelji na vrednotah, v katere tudi sama močno verjame. Prepričana je, da je iz zdravega jedra slovenskega gospodarstva možno črpati energijo, ki bo v prihodnje vplivala na pozitivno dogajanje v slovenskem gospodarstvu in v državi nasploh.