201502.16
0

Predsednik Vlade RS dr. Miro Cerar na srečanju članov Kluba slovenskih podjetnikov

Predsednik Vlade Republike Slovenije se je odzval našemu vabilu in se udeležil srečanja Kluba slovenskih podjetnikov, na katerem so člani kluba v okviru razprave o viziji slovenske gospodarske politike predstavili svoje predloge konkretnih ukrepov za izboljšanje konkurenčnosti gospodarstva. Omenjeni predlogi obsegajo ukrepe na štirih področjih – na področju osebnih prejemkov  ter prispevkov za socialno varnost, na področju delovnih razmerij, davkov in štipendiranja.

Vlada, kot je povedal predsednik, bo predstavljene predloge proučila in na pobude tudi odgovorila, vsi skupaj pa smo se strinjali, da nam je vsem pomemben enak cilj – višja blaginja družbe kot celote. Predsednik je dejal, da imata vlada in Klub slovenskih podjetnikov skupen temeljni cilj, saj si oba želita bolj konkurenčno, predvidljivo in enostavno poslovno okolje, ki bo omogočalo razvoj uspešnega in družbeno odgovornega gospodarstva.

Marjan Batagelj in dr.Miro Cerar

Foto: Nebojša Tejić/STA

Vsi skupaj se zavedamo, da je uspešno gospodarstvo najzanesljivejši način za povečevanje zaposlovanja, zagotavljanje varne starosti in ustreznih pokojnin, preprečevanje bega možganov ter za razvoj okolja za boljšo družbo nasploh.  Predsednik vlade je poudaril, da prav Klub slovenskih podjetnikov dokazuje, da je v Sloveniji moč biti pošten in uspešen, da se da misliti proaktivno in optimistično ter da je možno ustvarjati dodano vrednost, delovna mesta in višjo stopnjo socialne varnosti.

Srečanje smo zaključili v pozitivnem vzdušju ter se dogovorili za tesnejše sodelovanje v prihodnosti. Predsednik vlade dr. Miro Cerar je še naznanil vzpostavitev tesnejše koordinacije z gospodarstveniki, člani kluba, kar nas še posebej veseli.

Člani Kluba slovenskih podjetnikov

Foto: Klub slovenskih podjetnikov