201409.10
0

Predjamski grad v Guinnessovi knjigi rekordov

Guinnessova knjiga rekordov v slovenskem jeziku že nekaj let izhaja v založbi Učila International in danes so prevod knjige z letnico 2015 predstavili v knjigarni Felix v Ljubljani. Predjamski grad je v rubriki gradov z uglednimi presežniki opisan kot največji jamski grad na svetu.Tako se je Predjamski grad še enkrat zavihtel na svetovno lestvico izjemnih gradov, tokrat ob bok tako znamenitim gradovom, kot sta Windsor v Londonu in Godman v Sani v Jemnu.

Guinessova knjiga rekordov je najbolj prodajana knjiga na svetu in izhaja v več kot stotih državah, prevedena pa je v dvajset jezikov. Pomembno je, da bo Predjamski grad z rekordom objavljen v vseh izdajah Guinessove knjige rekordov po vsem svetu in ne le v slovenski izdaji.

Predjamski grad vedno znova osuplja tako s svojo umeščenostjo v 123 metrov visoko skalno steno, kot z načinom gradnje, ki marsikdaj ne dopušča jasne ločnice med delom človeških rok in delom narave. Vrtoglavi razgledi iz oken in teras gradu po dolini Lokve pa dodajo obisku še večji čar, kar so prav pred kratkim obeležili tudi uredniki portala www.Bing.com in fotografijo Predjamskega gradu postavili kot podlago naslovne strani. K razpoznavnosti pa pripomorejo tudi številne snemalne ekipe produkcijskih hiš iz vsega sveta, ki so v Predjamskem gradu pogosti gostje tako za snemanje dokumentarnih kakor igranih filmov. Med najzanimivejšimi v zadnjem mesecu je bila ekipa Travel Channel-a za serijo Castles – secrets and legends.

Knjiga rekordov naslovnica1