201408.29
0

Predjamski grad na spletnem iskalniku Bing.com

V teh dneh je na spletnem iskalniku www.Bing.com kot podlaga naslovnice po celem svetu zaokrožila fotografija Predjamskega gradu.

www.Bing.com (pred leti poznan pod imenom »Live Search« ter »MSN Search«) je Microsoft-ov spletni iskalnik, na katerem uredniki objavljajo najbolj atraktivne fotografije, ki jih prejmejo iz vsega sveta. Med njimi je tudi fotografija Predjamskega gradu, ki jim jo je posredoval ameriški gost po svojem obisku Evrope.

Predjamski grad je največji jamski grad in edini ohranjen tovrstni grad na svetu. Obiskovalce navdušuje tako s svojo umeščenostjo v 123 metrov visoko skalno steno, kot z načinom gradnje, ki marsikdaj ne dopušča jasne ločnice med delom človeških rok in delom narave. Vrtoglavi razgledi iz oken in teras gradu po dolini Lokve pa dodajo obisku še večji čar. Da bi gostom zgodbo o posebnostih tega nenavadnega in posebnega gradu še bolj približali, je od letošnjega poletja obiskovalcem na voljo avdio vodenje v 15 različnih jezikih. S pomočjo avdio vodnikov je odkrivanje legende o Erazmu Predjamskem in skrivnosti gradu še zanimivejše, kar potrjujejo tudi številne pohvale obiskovalcev.

Predjama_Iztok Medja

Foto: Iztok Medja za Postojnsko jamo d.d.