201608.24
0

Postojnsko jamo obiskalo že 37 milijonov obiskovalcev

Na prvi milijon se je v Postojnski jami čakalo kar 110 let, novi in novi milijoni pa se skozi zgodovino Postojnske jame nizajo s svetlobno hitrostjo. Naš največji naravni biser si je v zadnjih 200 letih ogledalo že 37 milijonov ljudi. Še posebej razveseljivo je dejstvo, da je 37-milijonta obiskovalka prav Slovenka. Zinka Kolenc iz Črnuč je na izlet v Postojnsko jamo pripeljala svoja vnuka. Jamo je sicer letos obiskalo kar 7.000 več Slovencev kot lani in tako so prav Slovenci na vrhu po prirastu števila gostov.

Postojnska jama je ena redkih turističnih podjetij, ki se lahko pohvali z 200-letno tradicijo, ne samo turizma, ampak beleženja obiskovalcev. Presenetljivo je, kako se že dvesto let beleži vsak obiskovalec, pri čemer se je zamenjalo pet držav, v vmesnem času sta divjali dve vojni, a prav nobena oblast ni uničila ali izgubila teh dragocenih podatkov. To kaže na izjemno spoštovanje vseh, ki so kdajkoli upravljali z njo.

Prav zato lahko danes slavijo to izjemno številko 37 000 000 in se ob tem tudi zahvalijo vsem svojim gostom. Predsednik uprave Marjan Batagelj se je ob slavnostnem dogodku zahvalil tudi vsem generacijam zaposlenih, še posebej vodnikom, ki imajo prvi stik z vsemi obiskovalci. Poudaril je, da je vsak gost poseben in neizmerno doprinese k dobremu slovesu Postojnske jame. Dobro ime Postojnske jame pa pomeni tudi dobro ime Slovenije in slovenskega turizma, ki lahko ponudi neizmerno več kot marsikatera destinacija, ki si je nadela naziv »top destinacije«.

Moč Postojnske jame ni samo neverjetna, ampak neskončna. Tudi če bi jo obiskali vsak dan, bi znova in znova očarala s svojo raznolikostjo. Njena neskončna raznolikost pa je obenem tudi simbol raznolikosti naše dežele. Zato zmagovalna nagrada, ki so jo poimenovali kar »Neskončna raznolikost Slovenije« obsega voucherje za 22 različnih ogledov in destinacij po Sloveniji, prejemnica pa jo bo lahko izkoristila z družino do konca leta 2017. K sodelovanju so povabili partnerje iz cele Slovenije in prav vsi so se odzvali pozitivno. Destinacij pa bi bilo lahko še več, saj je lepot v Sloveniji za tri velike države.

“Stalno govorimo, kako je lepa Slovenija, kako je raznolika in ko to povežeš v produkt 22 slovenskih biserov, toliko kot je naših malih človeških ribic, ki pridno rastejo, takrat veš, da bi Slovenija s pravilno promocijo, gosta lahko zadržala tudi nekaj mesecev,” je še poudaril predsednik Marjan Batagelj.