201408.21
0

Postojnska jama – najbolje obiskana turistična točka

Ko se potepaš po naši lepi domovini, pa tudi izven nje, te povsod pritegnejo lično izdelani veleplakati, ki nevsiljivo in prijazno ponujajo še eno, po mnenju mnogih, najlepšo, turistično točko naše dežele za čudovit izlet – Postojnsko jamo.

Med drugim pripomorejo, da je obisk tega čudovitega “sveta pod nami” vse večji, izjemen, začenši z lanskim poletjem. Tako zelo množičen, da so letos te podzemne lepote z že preko 400.000 prodanimi vstopnicami rekordno obiskane, prav tako pa beležijo tudi najvišji obisk doslej v času naše samostojnosti.

Marjan Batagelj se skromno pošali, da jim je letos vreme naklonjeno, saj je ravno pravšnje za tovrstne izlete, resno pa pojasnjuje, da gre očitno za dober odziv na še boljšo ponudbo in promocijo. Postojnsko jamo poleg Italijanov, Avstrijcev in Nemcev, ki so najštevilčnejši, obiskuje tudi vse več neevropskih gostov, denimo Korejcev in Japoncev. Lani so predstavljali že četrtino vseh obiskovalcev. Zanimivo pa je, da je prav domačih gostov manj od zgolj 10 %.

Vlakec_013

Foto: Iztok Medja za Postojnsko jamo d.d.