201503.10
0

Postojnska jama in Predjamski grad uvrščena na TOP Choice 2015

Slovenski znamenitosti Postojnska jama in Predjamski grad sta se zaradi izjemne priljubljenosti med azijskimi obiskovalci uvrstila na lestvico TOP Choice 2015 v kategoriji svetovnih znamenitosti,  družbo jima dela tudi Jamski dvorec v kategoriji restavracij.

Lestvico,  ki je nekakšen ekvivalent Tripadvisorja za azijske trge, pripravlja profesionalni turistični spletni portal Liarong na osnovi pozitivnih mnenj ocenjevalcev in obiskovalcev. Uvrstitev na lestvico pomeni tudi pomembno promocijo na kitajskem, japonskem in drugih azijskih državah.

V Postojnski jami gostom iz Azije posvečajo posebno skrb, saj delež obiskovalcev iz izvenevropskih držav iz leta v leto narašča in pomeni že skoraj tretjino vseh obiskovalcev Postojnske jame. Tako v Postojnski jami kot Predjamskem gradu imajo na voljo avdiovodenje v 15 jezikih, med njimi v kitajskem, japonskem in korejskem, prav tako tudi prospekte, letake, jedilne liste in druge oznake. Gostje so to pozornost opazili in njihovo ponudbo ocenili z odlično oceno.