201409.02
0

Podjetje Seaway počaščeno s kar tremi nagradami

Internautica 2014, mednarodna razstava navtike, letos že devetnajsta po vrsti, je bila tudi tokrat dobro obiskana. Več kot 15.000 obiskovalcem je znova ponudila pester in zanimiv program. Na razstavnih površinah je bilo moč videti novosti s tega področja in zanimive predstavitve okoli 150 razstavljavcev s 100 razstavljenimi plovili.

Poleg ostalih dogodkov se je na osrednjem prireditvenem prizorišču, v Marini Portorož, med drugim odvil Večer razstavljavcev s tradicionalno podelitvijo priznanj. Deset članska žirija je tokrat izbirala Jadransko plovilo leta, na Večeru razstavljavcev pa so organizatorji razkrili zmagovalce in podelili nagrade v posebnih kategorijah.

Podjetje Seaway je bilo na letošnjem dogodku počaščeno s kar tremi prestižnimi nagradami. Nagrado za Jadransko osebnost leta je prejel soustanovitelj podjetja Seaway, dr.Japec Jakopin, ki je po mnenju žirije v preteklem letu tako najbolj zaslužen na področju navtike, saj to nagrado namreč podelijo najprizadevnejši oziroma dejavni osebi v smislu popularizacije in širjenja tovrstne dejavnosti.

Seawayevo plovilo Greenline 48 Hybrid pa je poleg vseh mednarodnih nagrad prejelo še nagrado za Jadranski proizvod leta ter nagrado za Jadransko plovilo leta 2014 v kategoriji motornih jaht nad 41 do 50 čevljev.