201410.09
0

Podjetje Akrapovič predstavilo novo obliko dušilca na sejmu Intermont 2014

Köln je od 1. do 5. oktobra gostil mednarodni sejem motociklov, skuterjev in električnih koles, znan po imenu Intermot. Podjetje Akrapovič je v razburljivem programu tega glavnega evropskega dogodka za motocikle in motorna kolesa sodelovalo s pozornost zbujajočim razstavnim prostorom, polnim presenečenj.

Najrazburljivejša je bila ekskluzivna predstavitev najnovejšega dušilca, ki je naznanil revolucijo v tehnološkem razvoju izpušnih sistemov. Njegova revolucionarna oblika izstopa s svojimi drznimi, agresivnimi linijami, ki dajejo novemu modelu dinamično športno razsežnost. Ta je dodatno poudarjena s trapezoidnim izhodom. Vizionarski Akrapovičev model hitro prepoznate, prav tako kot zvok njegovih izpuhov.

Intermot_Koln_Akrapovic 2

Foto: Akrapovič

Med drugimi novejšimi izdelki, izdelanimi v Akrapovičevi sodobno opremljeni tovarni, sta bila tudi izpušni sistem za BMW R 1200 R in črni izpušni sistem iz linije Slip-On za BMW R 1200 GS. Veliko pozornosti so zbujali tudi Akrapovičevi izdelki za Ducati (Monster 1200 in Hypermotard) in Yamaho (YZF-R6 in MT-09) ter sistemi za Hondine motocikle (CBR1000RR, CRF450R 2015) in klasični dušilci iz linije Slip-on s sistemom krmiljenja ventilov nove generacije.

Obiskovalci Akrapovičevega razstavnega prostora so si lahko od blizu pogledali tudi nagrajeni izpušni sistem za Ducati Panigale, ki so ga pred kratkim dodali v zbirko prestižnega muzeja Red Dot v Singapurju. Na ogled je bil tudi spektakularni motocikel Movistar Yamaha MotoGP št. 46, opremljen z Akrapovičevim izpušnim sistemom, ki je zaslovel kot dirkalnik legendarnega dirkača Valentina Rossija. Pozornost množice pa so pritegnile tudi druge dirkalne mašine, kot so Ducati Desmosedici GP14, Kawasaki Team Kawasaki ZX-10R in Aprilia Racing Aprilia RSV4 Factory.

Intermot_Koln_Akrapovic 3

Foto: Akrapovič

Oboževalci so lahko preizkusili »Sound Chair« in uživali v nezmotljivem zvoku Akrapovičevih izpušnih sistemov na razstavnem mestu, poleg tega pa so se lahko družili tudi s pomembnimi gosti, kot sta bila Tom Sykes in Troy Corser. Na razstavnem prostoru Akrapovičevega dirkaškega partnerja so se lahko izkušeni avanturisti fotografirali na motociklu KTM 450 SX-F, ki pripada prvaku ameriške serije Pro Motocross Kenu Roczenu, in se tako za dan prelevili v »off-road« prvake.