201412.24
0

Podjetje Akrapovič obiskali dirkaški zvezdi Marco Wittmann in Andrea Dovizioso

Podjetje Akrapovič je v Ivančni Gorici z navdušenjem sprejelo obisk Ducatijeve zvezde iz sveta MotoGP™ Andree Doviziosa in prvaka DTM (Deutsche Tourenwagen Masters) v sezoni 2014 Marca Wittmanna iz ekipe BMW Motorsport.

Njun obisk je bil presenečenje na Akrapovičevem novoletnem zboru zaposlenih, na katerem sta se gosta na odru pridružila vodstvu podjetja. Na obisk sta prišla, da bi na lastne oči videla, koliko dela je vloženega v izpušne sisteme, ki jih uporabljata na svojih dirkalnikih, in se vsem zaposlenim zahvalila za izjemno podporo. Na dogodku sta se zadržala kar nekaj časa. Zaposlenim sta delila avtograme in se slikala zraven svojega dirkalnega motocikla oziroma avtomobila.

Pred zborom zaposlenih sta se Dovizioso in Wittmann dobila z lastnikom podjetja Igorjem Akrapovičem in izvršnim direktorjem Urošem Roso, ki sta obiskovalcema podrobno razkazala sodobno opremljene visokotehnološke prostore podjetja. Dvojica je uživala v ekskluzivni predstavitvi kompleksnega proizvodnega procesa, potrebnega za razvoj, izdelavo in testiranje izpušnih sistemov za njuna dirkalnika. Predstavili so jima celoten postopek – od prvega osnutka in vse do končnega izdelka.

Akrapovic Factory

Foto: Akrapovič

Dovizioso je tokrat prvič obiskal Akrapovičevo tovarno, Wittmann pa je bil na sedežu podjetja že drugič. Po obisku sta nekaj časa posvetila tudi slovenskim medijem, katerim sta razkrila svoje misli o tovarni in ogledanem. Nato pa sta se odpravila na srečanje z osebjem, ki je zaslužno za enkratne in vrhunske izpušne sisteme, s katerimi v svojih disciplinah dirkata na najvišji ravni.

Akrapovic WA

Foto: Akrapovič