201405.16
0

Podelitev priznanja za izredne uspehe na področju turizma v Postojnski jami

Postojnska jama je včeraj prejela Zlato jabolko, najvišje priznanje Svetovnega združenja turističnih novinarjev FIJET, ki ga je podelil predsednik svetovnega združenja FIJET, g. Tijani Haddad.

JAMA - ZLATO JABOLKO  4

Foto: Valter Leban za Postojnsko jamo d.d.

Prireditev, na kateri so v svojevrstni točki jamski vodniki pomagali poiskati Zlato jabolko, skrito visoko pod stropom Koncertne dvorane, in pri tem pokazali na eni strani uglajenost vsakodnevnega vodenja in na drugi veščino spektakularnega jamskega plezanja, je na vse prisotne, delovala zelo čustveno. Predstavniki FIJET-a so povedali, da primerljive podelitve Zlatega jabolka ni bilo še nikjer na svetu.

ZLATO JABOLKO 1 (2)Foto: Valter Leban za Postojnsko jamo d.d.

Predsednik uprave Postojnske jame Marjan Batagelj po prejemu tako visokega priznanja ni skrival veselja in v svojem nagovoru poudaril, da je vodilo upravljanja Postojnske jame in razvijanja ponudbe zgolj to, da delajo dobro za Postojnsko jamo, kajti  Postojnska jama je nad mejami človeškega zaznavanja večnosti. Pomembno je njeno spoštovanje in zavedanje, da si je nihče ne more podrediti, saj smo ljudje le njen minljivi del.

  ZLATO JABOLKO  2

Foto: Valter Leban za Postojnsko jamo d.d.