201605.23
0

Omejena izdaja Akrapovičevih izpušnih sistemov ob 25. obletnici podjetja

Pri podjetju Akrapovič so se odločili, da bodo svojo 25-letnico obeležili z izredno omejeno izdajo petindvajsetih izpušnih sistemov, ki jih bodo poklonili tudi v dobrodelne namene. Torej, če želite priti do enega izmed njih, se boste morali zelo potruditi.

Z dušilcem iz ultralahkega titana, prebarvanega s črno barvo, odporno na visoke temperature, bodo ti izpuhi takoj prepoznavni. Vsi bodo nosili ekskluzivni podpis: Akrapovičev logotip, oblikovan posebej za praznovanje 25 let inovacij na področju tehnološkega razvoja izpušnih sistemov, in številko, ki ne bo označevala samo tega, za kateri izpuh po vrsti gre, ampak bo potrjevala tudi redkost teh vrhunskih zbirateljskih kosov. Nekateri deli izpušnih sistemov so poleg tega prevlečeni s posebnim nanopremazom, ki zagotavlja, da po uporabi ostanejo kot novi – se pravi, »če« bodo sploh kdaj uporabljeni. Vsi imajo homologacijo ES in ECE – če vam je torej uspelo priti do katerega izmed njih, ga lahko mirno namestite na svoje vozilo in ga razkazujete svetu.
Na voljo bodo za šest motociklov in en avtomobil, in sicer bodo po štiri na voljo za BMW S 1000 RR, Yamaho YZF-R1, KTM 1290 Super Duke R, Ducati Multistrado 1200, Kawasaki Ninjo ZX-10R in Hondo CBR1000RR, eden iz linije Slip-On iz titana pa je izdelan ekskluzivno za BMW M4. Ekskluzivnost teh unikatnih izpuhov še povečuje dejstvo, da jih ne bo mogoče kupiti prek obstoječih Akrapovičevih prodajnih kanalov po svetu. Namesto tega jih bo podjetje Akrapovič podarilo tudi v dobrodelne namene, nato pa bodo prodani na dražbah, s čimer se bodo zbrala potrebna sredstva za različne dobre namene.
Izvirne prototipne različice teh čudovitih izpuhov, ki bodo zagotovo postale zanimive za zbiralce, bodo oštevilčene z 00, obdržali pa jih bodo v podjetju – razstavljene bodo na sedežu v Sloveniji, kjer bodo služile kot simbol, ki bo podjetje naslednjih 25 let spodbujal pri njegovih podvigih. Izpuhi so vrh Akrapovičevih dosežkov zadnjih 25 let, zaradi svoje unikatnosti pa se bo njihova vrednost nedvomno še povečala. Če si torej želite enega izmed teh izpuhov za svoj motocikel ali avto ali pa ga želite preprosto obesiti na svoj zid kot umetnino (kar nedvomno so), sledite Akrapovičevim novicam in profilom na družbenih omrežjih, kjer boste izvedeli, kdaj se bodo prodajali na dražbah.