201605.10
0

Od Murske Sobote do Izole za dober namen

V podjetju MIK d.o.o. že leta podarjajo počitnice otrokom iz socialno šibkejših družin in se trudijo del svojega časa podariti tistim, ki nimajo možnosti, da bi si lahko privoščili kaj več kot le tisto, kar nujno potrebujejo za življenje.

V desetih letih, od kar izvajajo projekt MIK-ova karavana otroškega smeha, so na poletne počitnice odpeljali že 1000 otrok. Tokrat so se odločili, da je, glede na vedno bolj žalostno socialno sliko, treba narediti korak naprej in se potruditi še bolj, da bo lahko na morju uživalo še več nasmejanih otrok. Tako so letos združili svoje športne strasti z željo pomagati, saj želijo brezplačne počitnice podariti kar 200 otrokom. Sredstva za brezplačno letovanje otrok pa so tokrat zbirali z akcijo »S SRCEM NA KOLO«.

100 MIKovih kolesarjev je vztrajno kolesarilo, po 540 km dolgi trasi, čez celotno Slovenijo vse od Murske Sobote, preko Maribora, Celja, Novega mesta, Ljubljane, Kranja, Nove Gorice in Trsta do Izole.  V petih dneh so skupaj prekolesarili okoli 50.000 km, podjetje MIK pa bo za vsak prevožen kilometer vsakega izmed kolesarjev doniralo 1 EUR, skupno torej 50.000 EUR za enotedenske počitnice 200 otrok iz socialno ogroženih družin, ki bodo tako lahko del poletja preživeli na Debelem rtiču.