201603.30
0

Obisk svetovno znanega Dewesofta

V torek, 29.03.2016, so imeli mladi člani čudovito priložnost, da se podrobneje seznanijo z delovanjem podjetja Dewesoft, ki proizvaja merilne instrumente in programske ter strojne rešitve najzahtevnejših meritev v avtomobilski, letalski, transportni in drugih industrijah, civilnem inženiringu in energetiki, s čimer je prisotno na trgih v več kot štiridesetih državah sveta. Njihove izdelke sicer uporabljajo svetovne družbe, kot so na primer Honeywell, Volvo, Scani, Renault in Caterpillar. Poleg Nase so Dewesoftovi partnerji med drugim tudi Alfa Romeo, American Boa, Audi, BMW, Ferrari, ADD Korea, Boeing, Gency Japan, United Space Alliance, Alstom, Bombardier, Deutsche Bahn, Kawasaki, Bayer, Bosch, Canon, Nokia, Panasonic, Siemens in drugi.

IMG_5281

Člani so lahko spoznali obe gonilni sili, ki vodita ta podjetniški uspeh iz Trbovelj. Izvršni direktor g. Andrej Orožen je v sproščenem vzdušju skozi predstavitev podjetja oz. lastne zgodbe o uspehu z mladimi delil svoje številne poslovne izkušnje. Po izčrpni predstavitvi poslovanja družbe se je srečanje nadaljevalo s klepetom ob kavi, ko se je obiskovalcem pridružil tudi dr. Jure Knez, ki usmerja tehnični razvoj družbe.

IMG_5265

Podjetnika sta podrobneje predstavila njihov novi projekt, podjetniški inkubator Katapult, ki bo zaživel v naslednjih nekaj mesecih, start-up podjetja pa bodo deležna podpore tudi z njihove strani. Ker želijo pomagati mladim podjetnikom z dobrimi poslovnimi idejami, so se odločili, da kupijo in preuredijo del stavbe nekdanje Iskre, kjer bodo odprli prostore za pospeševanje inovativnih idej. Katapult bo tako nudil vso pomoč že delujočim podjetjem z dobrimi poslovnimi idejami, ki jih lahko razvijejo v Zasavju.

Da je bil tokratni obisk prijeten in nadvse koristen, so si bili na koncu enotni vsi udeleženci.

IMG_5279

Fotografije: arhiv Kluba slovenskih podjetnikov