201705.22
0

Ogled Pomurja in obisk članov kluba

Pretekli četrtek smo člani kluba izkoristili za obisk Pomurja, kjer smo imeli možnost pobliže spoznati najboljša podjetja tega območja, od katerih vsako na svojem področju piše zgodbo o poslovnem uspehu.​

Ob prihodu so nas prijazno sprejeli v podjetju Roto in nam v njihovi novi tovarni v Puconcih razkazali proizvodnjo kajakov in kanujev, proizvodnjo in razvojni oddelek čistilnih naprav, lovilcev olj in zbiralnikov deževnice. Gonilna sila podjetja Štefan Pavlinjek nam je predstavil vizijo razvoja in pomen zaključne faze logističnega centra za izdelke, ki jih proizvajajo v Makedoniji, Hrvaški in Srbiji in od tam distribuirajo po vsem svetu.

Po kratki predstavitvi Razvojnega centra Murska Sobota in Pomurskega tehnološkega parka ter občine Puconci smo srečanje nadaljevali v majhni vasici Renkovci, kjer na 61.000m2 pokritih površin zorijo paradižniki Lušt. Podrobneje smo se seznanili s pomenom integrirane predelave ter vizijo družbe, ki letno pridela več kot 3.300 ton paradižnika.

Sledil je ogled podjetja Ocean Orchids, ki je vodilni proizvajalec in tržnik orhidej v srednji in jugovzhodni Evropi. Dogodek pa smo popestrili z ogledom 53,5 m visokega razglednega stolpa Vinarium, številnimi degustacijami tamkajšnjih vin ter zaključili ob večerji v gostilni Lovenjak.

Fotografije: Klub slovenskih podjetnikov