201509.09
0

Nov izpušni sistem iz linije Evolution za Kawasakijev najhitrejši motocikel

Akrapovič je predstavil popolnoma nov izpušni sistem za Kawasakijev model Ninja H2R, ki bo z uporabo najsodobnejše tehnologije vodilnega proizvajalca izpušnih sistemov še izboljšal ta neverjetni motocikel.

Linija Evolution za model H2R temelji na (r)evolucijski obliki dušilca, ki so jo pri Akrapoviču prvič uporabili pri konceptni rešitvi izpušnega sistema Slip-On za Kawasaki Ninja H2. Lepa in nenavadna oblika dušilca, z zunanjim plaščem, zadnjo kapo, ščitnikom toplote in nosilcem, izdelanimi iz vrhunskega karbona, odlično sledi linijam motocikla in ga tako naredi še privlačnejšega. V kombinaciji s sprednjimi krivinami, katerih posamezni deli so izdelani v Akrapovičevi livarni titana, ter kolektorji, povezovalnimi cevmi in preddušilcem, izdelanimi iz visokokakovostnega titana, je sistem načrtovan tako, da še izboljša lastnosti tega že v osnovi izredno zmogljivega stroja.

Kawasaki Ninja H2R velja za mojstrovino, zato je bil glavni cilj Akrapovičevih inženirjev znižati glasnost, da bi bilo tako motocikel mogoče uporabljati tudi na stezah – tam je H2R doma – ne da bi to vplivalo na njegove zmogljivosti. Z naprednimi rešitvami so tako uspeli znižati glasnost s 118 db na 98 db ob enakih zmogljivostih, ki jih zmore odprt tovarniški sistem različice H2R. Celo več, pri Akrapoviču so celo povečali moč agregata v srednjem območju delovanja. Z uporabo  izpušnega sistema iz linije Evolution je zvočna slika globlja in bogatejša, motocikel pa kljub nižji glasnosti ponuja višjo stopnjo užitka.

Kawasaki_H2R_Evolution_Line 1

Fotografije: Akrapovič

Akrapovič je že tako odlični motocikel dvignil še na višjo tehnološko raven, s še boljšimi zmogljivostmi Ninje H2R, ki jih omogoča namestitev izpušnega sistema iz linije Evolution. Novi izpušni sistem je vrhunec oblikovanja, njegov zvočna slika pa globoka in bogatejša ter kljub nižji glasnosti enkratno neponovljiva.

Novo linijo Evolution so pri Akrapoviču načrtovali ter izdelali z uporabo najsodobnejših tehnologij in plemenitih materialov, ki zagotavljajo, da se ta vrhunsko izdelan in inovativni izpušni sistem odlično poda motociklu. K sistemu so priložena preprosta navodila za vgradnjo, pri tem pa niso potrebni dodatni elementi ali posegi v agregat, kar še dodatno prispeva k privlačnosti Akrapovičevega izpušnega sistema za Ninjo H2R.

Novi sistem iz linije Evolution je bil razvit za uporabo na stezi, kljub temu pa ga je mogoče namestiti tudi na model Kawasaki Ninja H2. Ker so bili pri načrtovanju uporabljeni lahki materiali, se to kaže v precej manjši teži v primerjavi s tovarniškim izpuhom. Tak prihranek v teži pa pomeni boljšo vozljivost in agilnost motocikla. Akrapovičevi inženirji so imeli v mislih uporabo na stezi in zato uspeli z izpušnim sistemom iz linije Evolution povečati tudi moč Ninje H2 prek celotnega območja delovanja, tako pri moči kot tudi pri navoru agregata. Večje zmogljivosti in manjšo težo so uspeli doseči ob pravem dirkaškem zvoku izpušnega sistema, tako da je ta vsaj tako dober kot njegove zmogljivosti.