201508.03
0

Navdušeni oboževalci na dogodku BMW Motorrad Days

Julija se je v Garmisch-Partenkirchnu odvil dogodek BMW Motorrad Days. Motoristični navdušenci z vsega sveta so drli v Nemčijo, da bi si ogledali najnovejše BMW-jeve izdelke in prejeli avtogram svojega dirkaškega idola. Podjetje Akrapovič je na dogodku sodelovalo že devetič zapored in letošnji BMW Motorrad Days so bili zagotovo najbolj vroči do zdaj, saj so se temperature povzpele nad 40 °C.

Na razstavnem prostoru so gostili navdušenega Guyja Martina in znamenitega dirkača v prvenstvu WorldSBK, Ayrtona Badovinija. Tam je bil tudi štirikratni svetovni prvak v akrobatski vožnji Chris Pfeiffer. Pridružila pa se jim je tudi kraljica hitrosti, Valerie Thompson. Veliko pozornosti je pritegnilo potopisno predavanje svetovno znanega popotnika Željana Rakele.  Od vseh razstavljenih Akrapovičevih izdelkov pa je bil največ pozornosti deležen BMW S 1000 RR z dirke po britanskem otoku Man. Tudi najnovejši izpušni sistem in opcijski kolektor iz titana za BMW S 1000 XR sta bila precej priljubljena, in sicer predvsem zaradi prepoznavnega rohnenja, za katerim so se obračale glave.

Nov izpušni sistem za BMW S 1000 XR

BMW S 1000 XR je motocikel, ki združuje zmogljivost športnega stroja in vsestranskost potovalnika, pri Akrapoviču pa so zanj oblikovali nov dušilec, ki se popolnoma prilega njegovim linijam. Ta motocikel združuje več segmentov in v podjetju so na podlagi svojih bogatih izkušenj izdelali izpušni sistem, ki poveča zmogljivost agregata in izboljša celotno izkušnjo, ki jo prinaša vožnja na motociklu, ki se počuti domače na vsaki cesti.

Rezultat je lepo oblikovan, privlačen izpušni sistem, ki deluje prav tako dobro, kot je videti. Zunanji plašč je narejen iz visoko odpornega titana s črnim premazom, ki ga dopolnjujeta toplotni ščitnik in kapa iz karbona, odporna na visoke temperature. Vse to je podjetje Akrapovič razvilo na podlagi izkušenj s tehnologijo, preizkušeno na dirkališčih. Končno podobo zaokrožata unikatna bočna linija in vgravirani Akrapovičev logotip, zaradi katerih bo ta izpušni sistem zagotovo izstopal.

Izpušni sistem iz linije Slip-On za BMW S 1000 XR s homologacijo ES spremeni značaj motocikla, saj mu doda več moči, zmanjša težo, izboljša njegovo vodljivost in mu doda prepoznavni Akrapovičev zvok. Če želite še bolj izboljšati zmogljivost S 1000 XR, vam je na voljo tudi opcijski kolektor, ki pomeni naslednji korak v procesu predelave izpuha. Izdelan je iz najboljšega titana ali nerjavnega jekla ter skupaj z Akrapovičevim izpušnim sistemom iz linije Slip-On sestavlja kompleten sistem. Ti izredno lepo oblikovani dodatki izboljšajo moč in navor motorja ter ob kombinaciji kolektorja iz titana in izpušnega sistema iz linije Slip-On zmanjšajo težo za več kot 7 kg (58 %). Posledično se izboljša vodljivost motocikla, pa tudi prepoznavni Akrapovičev zvok pride tako še bolj do izraza.

BMW S 1000 XR

Fotografije: Akrapovič