201503.23
0

Marjan Batagelj – zvest samemu sebi

Uspešno predavanje Marjana Batagelja študentom je potekalo 18. marca 2015 na Pravni fakulteti v Ljubljani. Na izredno zanimivem in dobro obiskanem dogodku je predsednik uprave podjetja Postojnska jama d.d., direktor družbe Batagel & Co in predsednik Slovenian Business Club-a mladim podrobneje predstavil svojo poslovno pot od samih začetkov, pa vse do sedanje uspešnosti.

SBC_Batagelj-30

Marjanu Batagelju pri podjetništvu zagotovo koristijo športne izkušnje, saj je bil že v mladosti na tem področju izredno uspešen.  Športni duh ga spremlja vse življenje. Ravno preko športa,s treningom, kot pravi, se je naučil discipline, pridobil odgovornost in ugotovil, da je prav uspeh deliti s tistimi, ki so ti do njega pomagali. Bolj kot na razne upravljavske modele v poslu prisega na razmišljanje z lastno glavo. Diplomiral je na Filozofski fakulteti v Ljubljani iz geografije in etnologije. Čeprav popolnoma neizkušen, se je kmalu odločil preizkusiti v podjetništvu in leta 1990 ustanovil družbo Batagel&Co. ter jo že po nekaj letih popeljal v sam vrh trgovcev sesalne tehnike, blagovna znamka Batagel pa je postala sinonim za vodni sesalnik.

Kasneje se je preizkusil tudi v gradbeništvu in investiral v nepremičnine. Ves dotedanji zasluženi kapital  je vložil v gradnjo naselja Zeleni biser s prek dvesto stanovanji.

Ma5rjan Batagelj 2

Ko je že kazalo, da bi Postojnska jama zaradi prodaje utegnila končati v rokah tujcev, je kot velik domoljub in uspešen poslovnež čutil za svojo moralno dolžnost, da naredi vse, da Postojnska jama ostane slovenska. Leta 2010 se je tako odločil za nov izziv in prevzel vodenje Postojnske jame. Do leta 2028 pa je v upravljanje dobil tudi Predjamski grad.

Njegova vizija je jasna – Postojnski jami vrniti slavo, ki ji kot kraljici svetovnih jam tudi pritiče, v zavest vseh Slovencev pa priklicati zavedanje in ponos, da imamo prav mi nekaj tako edinstvenega in svetovno znamenitega, kot je ta lepota podzemlja. In to mu tudi izjemno dobro uspeva.

Vsem obiskovalcem se zahvaljujemo za obisk!

Marjan Batagelj 3

Foto: Sebastjan Oblak za Klub slovenskih podjetnikov