201803.23
0

Marjan Batagelj – najboljši na Planetu

Med 10 osebnostmi, ki so najbolj zaznamovale preteklo leto, je predsednik upravnega odbora  Postojnske jame d.d.  Marjan Batagelj prejel največje število glasov in postal Osebnost leta. Gledalce Planet TV-ja in bralce spletne strani Siol.net je podjetnik prepričal z nizom uspehov na poslovnem področju in s srčnostjo. 

»Jaz sem si vedno želel pogledati malo čez hrib, nenazadnje tudi v poslovnem svetu vedno potujemo,« je povedal v predstavitvenem intervjuju. Da je med vsemi kandidati prav on tisti, ki je s svojim delom in  ustvarjalnostjo v preteklem letu najbolj odločno premaknil meje, dokazuje, da sta tako Postojnska jama kot tudi Predjamski grad izjemno priljubljena v svetu. Nenazadnje ju predvsem v zadnjem času obiskujejo in o njima pišejo največje svetovne medijske hiše. 

Povezava: https://siol.net/trendi/svet-znanih/marjan-batagelj-poslovnez-ki-izstopa-iz-povprecja-video-456457

Recept za uspeh 

Čeprav je slovenski narod narod športnih privržencev, je Batagelj s številnimi glasovi prehitel ne le političnih, temveč tudi največja športna imena.

Prepričan je, da je njegov uspeh odraz vodenja, ki pa je drugačno od pričakovanj večine: “To je morda tisto, kar me je odlikovalo, da nisem ostal v povprečju. Povprečja sem vedno enačil z navadami, navade pa so tiste, ki ubijajo ustvarjalnost.«

Projekti prihodnosti

Naziv Osebnost leta je za Marjana Batagelja nedvomno veliko priznanje. Tudi zato, ker ga je prejel prav v jubilejnem letu, ko obeležujemo 200-letnico odkritja Postojnske jame in pričakujemo 39-milijontega obiskovalca. Ob tej priložnosti bodo dogajanje skozi celo leto zaznamovali številni dogodki. 

Ker pa je Marjan Batagelj znan kot direktor hitrih, a preudarnih odločitev, se ne naslanja na trenutne uspehe. Razmišlja in ustvarja dolgoročno. Sprememb se loteva tako, da bodo njihove pozitivne posledice trajale vsaj pol stoletja. 

Povezava: https://siol.net/novice/slovenija/osebnost-leta-planet-tv-in-siol-net-je-podjetnik-marjan-batagelj-video-463005